keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Kouvolan Sanomat: Ilotulitusraketti ammuttiin sisälle Rekolan vastaanottokeskuksen asuntoon

Kouvolan Sanomat: Ilotulitusraketti ammuttiin sisälle Rekolan vastaanottokeskuksen asuntoon 30.12.2015

Rekolan vastaanottokeskuksen kahteen alakerran asuntoon ammuttiin ilotulitusraketteja noin kello seitsemän aikaan keskiviikkoiltana. Toinen raketeista lensi sisään parvekkeen avoimesta ovesta asunnon olohuoneeseen, jossa se räjähtäessään sytytti maton tuleen. Asukkaat saivat sammutettua palavan maton omatoimisesti. Tilanteessa ei loukkaantunut kukaan. Toisessa asunnossa raketti räjähti parvekkeella.

— Asunto oli täynnä savua, ja tullessani paikalle ihmiset juoksivat joukoin rappukäytävästä pihalle. Raketit ampuneet kaverit luikkivat karkuun asukkaiden päästessä talon taakse, vapaaehtoisena Rekolan vastaanottokeskuksessa toimiva Taina Vainio kertoo.

Vainio ilmoitti tapahtuneesta Kouvolan poliisille, joka on luvannut tiivistää partiointia talon alueella tulevana sekä uudenvuodenyönä.

— Lisäksi teemme rikosilmoituksen tapahtuneesta.

Vainio kuvailee tunnelmaa vastaanottokeskuksessa kireäksi. Hänen mukaansa asukkaiden sietokyky alkaa ylittyä. Aikaisemmin talon asukkaille on huudeltu rasistia loukkauksia ja autojen torvia on soitettu talon ohi ajaessa. Lisäksi tiistaina 22. joulukuuta talon pihalla oli suomalainen miesjoukkio, jonka poliisi kävi häätämässä paikalta.

— Asukkaiden mielestä on eri juttu huudella hävyttömiä ja soittaa auton torvea, mutta nyt heidän koskemattomuuttaan on loukattu.

Vainio toivoo, ettei tilanne kehity enää nykyisestä pahemmaksi. Talon asukkaita hän ohjeistaa pitämään tästä eteenpäin ikkunat ja ovet kiinni.

— Vapaaehtoisia tulee paikalle lisää jo kuluvaksi yöksi. Monet meistä ovat muuttaneet uudenvuoden suunnitelmansa. Vietämmekin sitä nyt Rekolassa.