maanantai 21. joulukuuta 2015

Talouselämä: Nyt tuli lisärahaa turvapaikanhakijoille: Sirkustoimintaa, mobiilivideoita...

Talouselämä: Nyt tuli lisärahaa turvapaikanhakijoille: Sirkustoimintaa, mobiilivideoita... 21.12.2015

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen on myöntänyt avustuksia turvapaikanhakijoiden integroitumisen edistämiseksi, kertoi opetusministeriö tiedotteessaan torstaina. Turvapaikanhakijanuorten vapaa-ajantoiminnan järjestämiseen myönnettiin 1 080 000 euroa. Avustukset myönnetään veikkausvoittovaroista.

Tuetut hankkeet ovat valtakunnallisia. Avustusta haki yhteensä 116 yhdistystä ja säätiötä. Avustuksia myönnettiin yhteensä kahdeksalle valtakunnalliselle hankkeelle.

Muun muassa Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Pii Poon kannatusyhdistys ry sai 140 000 turvapaikanhakijoille suunnattuun sirkus- ja taidetoimintaan.

Kirkon Ulkomaanavun säätiö sai 120 000 euroa hankkeeseen, joka koskaa turvapaikanhakijoiden unelmia mobiilivideoilla.

Nuorille suunnattujen hankkeiden toteutusmuodot ovat tiedotteen mukaan moninaisia: "muun muassa ensiaputaitojen, ruoanvalmistamisen ja kotitaloustaitojen oppimista, liikkumista esimerkiksi tanssin ja sirkuksen keinoin sekä oman äänen esille saamista sosiaalisen median kautta".

"Suomeen on saapunut kuluvan vuoden aikana yli 30 000 turvapaikanhakijaa. Huomattava osa hakijoista on alle 29-vuotiaita. Olemme reagoineet turvapaikkaa hakevien suureen määrään myöntämällä kansalaisjärjestöille ja vastaanottokeskuksille lisäavustusta turvapaikanhakijanuorten vapaa-ajantoiminnan sekä liikunnan järjestämiseen", kertoo opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.