lauantai 12. joulukuuta 2015

Yle: Tulevassa vastaanottokeskuksessa syttyi tulipalo Asikkalassa

Yle: Tulevassa vastaanottokeskuksessa syttyi tulipalo Asikkalassa 12.12.2015

Päijät-Hämeen Asikkalassa sijaitsevassa hotelli Tallukassa syttyi yöllä tulipalo.
Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta hieman kello yhden jälkeen perjantain ja lauantain välisenä yönä.

Pelastuslaitoksen järjestelmään ilmoitus on kirjattu keskisuurena tulipalona. Paikalle hälytettiin yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä.

Palo saatiin nopeasti sammumaan, eikä kukaan loukkaantunut palossa. Poliisi selvittää tulipalon syttymissyytä.

Hotelli Tallukka on tuleva turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus. Poliisin tietojen mukaan heitä ei ole kuitenkaan vielä muuttanut hotelliin.

Tallukassa oli palon aikaan vain muutama asukas hotellin vastakkaisessa päädyssä, jossa palo sai alkunsa. Heille ei aiheutunut päivystävän palomestarin mukaan vaaraa.

Pelastuslaitos ilmoitti, että varsinaiset palovahingot jäivät suhteellisen pieniksi, mutta savu aiheutti rakennuksessa laajat vahingot.

Tallukan omistaja Kalevi Gran kertoo Yle Uutisille saaneensa paikan vartijoilta tiedon, että joku on yrittänyt sytyttää rakennuksen palamaan.

Mediatietojen mukaan ensimmäisten turvapaikanhakijoiden on ollut määrä muuttaa Tallukan tiloihin ensi viikolla. Vastaanottokeskukseen asennetaan tiettävästi metallinpaljastimet.

Asikkalan kunta on vastustanut vastaanottokeskuksen perustamista Tallukkaan. Kunta on lähestynyt asiassa muun muassa Maahanmuuttovirastoa ja sisäministeri Petteri Orpoa (kok) Maahanmuuttovirasto ilmoitti Asikkalalle, että se toteuttaa vastaanottokeskuksen kunnan vastustuksesta huolimatta.