keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Ilta-Sanomat: Nuorten vastaanottokeskuksessa Espoossa poliisioperaatio – poliisi sai ilmoituksen ammuskelusta

Ilta-Sanomat: Nuorten vastaanottokeskuksessa Espoossa poliisioperaatio – poliisi sai ilmoituksen ammuskelusta 23.12.2015
Helsingin Sanomat: Mies ammuskeli starttipistoolilla Rinnekodilla – yhteyttä turvapaikanhakijoihin tutkitaan 24.12.2015
Ilta-Sanomat: Mies ampui starttipistoolilla vastaanottokeskuksen alueella Espoossa – poliisilla käsitys motiivista

Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön Espoossa alaikäisten vastaanottokeskuksessa tapahtuneen välikohtauksen vuoksi.

Helsingin poliisin yleisjohtajan mukaan kukaan ei ole loukkaantunut myöhään keskiviikkoiltana Espoon Rinnekoti-Säätiön tiloissa tapahtuneessa välikohtauksessa.

– Siellä on ollut poliisioperaatio, jonka yhteydessä yksi henkilö on otettu kiinni, todetaan Helsingin poliisista.

Tarkempaa tietoa tapahtuman sisällöstä ei kerrota. Länsi-Uudenmaan poliisin Espoon tilannekeskuksessa vahvistetaan, että paikalla on ollut poliisitehtävä, jonka tutkinta on käynnissä.

Facebookissa levisi noin tuntia aiemmin tieto, että ”vastaanottokeskukseen oli hyökätty aseella, ammuttu pari kertaan ikkunoista”.

– Tällainen oli alkuilmoitus. Nyt asia on tutkinnan selvitettävänä, vahvistetaan Espoon poliisista niukkasanaisesti IS:lle puoliltaöin.

Helsingin Diakonissalaitos perusti alkusyksystä tukiasumisyksikön Espoon Lakistoon. Yksikkö on Rinnekoti-Säätiön tiloissa kahdessa erillisessä rakennuksessa, joihin molempiin asutetaan 40 nuorta.

Tukiasumisyksiköiden nuoret ovat 16–17-vuotiaita ja he ovat paenneet sotaa Afganistanista, Syyriasta ja Irakista.

_________________________________________

Helsingin Sanomat: Mies ammuskeli starttipistoolilla Rinnekodilla – yhteyttä turvapaikanhakijoihin tutkitaan

Poliisi etsi monen partion voimin ammuskelijaa Rinnekodin ympäristöstä Pohjois-Espoosta keskiviikkona illalla. Epäilty saatiin kiinni kahden tunnin etsintöjen jälkeen lähistöltä.

Sosiaalisessa mediassa levisi illan ja yön aikana tietoja, joiden mukaan Rinnekotiin olisi hyökätty aseen kanssa. Julkisuudessa on myös ollut tietoja, joiden mukaan ammuskelu olisi tapahtunut Rinnekodissa sisällä.

Länsi-Uudenmaan poliisista kerrotaan, että tiedot ovat perättömiä.

”Ammuskelu tapahtui Rinnekodin alueella, mutta ei sisätiloissa”, komisario Teemu Värtinen Länsi-Uudenmaan poliisista kertoi torstaina aamupäivällä.

Rinnekodissa Pohjois-Espoossa on majoitettuna alle 18-vuotiaita turvapaikanhakijoita.

Värtinen ei torstaina aamupäivällä osannut kertoa, oliko ammuskelulla yhteyttä turvapaikanhakijoihin. Ammuskelijaa, täysi-ikäistä miestä päästään tämän motiiveista kuulemaan torstaina iltapäivällä.

Värtinen arvelee, että julkisuudessa olleet uutiset ovat perustuneet sosiaalisessa mediassa kerrottuun: ”Aika vaarallista lähteä sometietojen varassa lausumaan asioita”, Värtinen sanoi.

Länsi-Uudenmaan poliisi sai hälytyksen Rinnekodille kello kahdeksan aikaan keskiviikkoiltana. Hälytys oli tullut naapurustosta, kun Rinnekodilta oli kuultu laukauksia.

Poliisi puhutti etsintöjen aikana illalla useita paikallisia asukkaita sekä alueella liikkuneita. Epäilty otettiin kiinni kello kymmenen aikaan illalla, jolloin ase todettiin starttipistooliksi.

Komisario Teemu Värtisen mukaan oli oletettavaa, että alkoholi oli osaltaan aiheuttanut ammuskelun.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan ammuskelija on Rinnekodin läheisyydessä sijaitsevan Rinnekoti-Säätiön vuokrakerrostalon entinen asukas, joka on aiemmin saanut häädön talosta häiriökäyttäytymisen takia ja joka oli keskiviikkona vierailulla talossa.

Poliisi tutkii tapausta laittomana uhkauksena.

______________________________________________

Ilta-Sanomat: Mies ampui starttipistoolilla vastaanottokeskuksen alueella Espoossa – poliisilla käsitys motiivista

Poliisi otti keski-ikäisen miehen kiinni vastaanottokeskuksen lähistöltä. Häntä epäillään laittomasta uhkauksesta.
Poliisi sai jouluaaton aattona ilmoituksen, jonka mukaan nuorten vastaanottokeskukseen oli hyökätty aseella Espoossa. Facebookissa levinneen tiedon mukaan aseella oli ”ammuttu pari kertaa”.

Poliisi otti lähistöltä kiinni keski-ikäisen miehen, jolla oli hallussaan starttipistooli. Komisario Teemu Värtinen kertoo miehen olevan lähes 50-vuotias.

– Ei ole ikkunoista ammuttu, starttipistoolihan aiheuttaa vain äänen ja hän oli sillä ampunut ilmaan. Eli kukaan ihminen ei ollut vaarassa.

Värtisen mukaan mies oli päihtynyt.

– Jonkinlaista riitaa oli hänen mielestään tullut joidenkin keskuksessa olleiden henkilöiden kanssa. Tätä ei ole vielä varmennettu, että oliko jotain riitaa vai ei, Värtinen sanoo.

Tapausta tutkitaan laittomana uhkauksena.