lauantai 19. joulukuuta 2015

Ilta-Sanomat: Joukkotappelu vastaanottokeskuksessa Heinolassa – tunteet kuumenivat lentopallo-ottelussa

Ilta-Sanomat: Joukkotappelu vastaanottokeskuksessa Heinolassa – tunteet kuumenivat lentopallo-ottelussa 19.12.2015
Etelä-Suomen Sanomat: Heinolassa ryöpsähti uudelleen, poliisi palasi vastaanottoyksikköön, useita otettiin kiinni

Poliisi sai ilmoituksen joukkotappelusta Heinolan vastaanottokeskuksessa lauantai-iltana kello 19.30.
Poliisi lähetti useita partioita rauhoittelemaan joukkotappelua Heinolan Lampikadun vastaanottokeskuksessa. Vastaanottokeskuksesta ilmoitettiin poliisille, että tappelussa on osallisena kymmeniä henkilöitä. Asiasta kertoo poliisi tiedotteessaan.

Poliisin päästessä paikalle tappelu oli laantunut ja aktiivisia osapuolia tilanteessa oli poliisin mukaan ”enää muutama”.

– Tappelu oli tapahtunut liikuntasalissa, jossa lentopallo-ottelu oli kuumentanut tunteita, poliisi kertoo.

Poliisi laati tapahtumasta rikosilmoituksen, jossa rikosnimikkeenä on pahoinpitely. Poliisi ei ottanut ketään kiinni tapahtumien johdosta. Poliisin rikostutkinta selvittää tapahtumien kulkua.

Lampikadun vastaanottokeskusta pitää Suomen setlementtiliitto. Keskuksessa on majoitettuna tällä hetkellä 219 henkeä, jota afgaaneja, irakilaisia ja kurdeja.

________________________________

Etelä-Suomen Sanomat: Heinolassa ryöpsähti uudelleen, poliisi palasi vastaanottoyksikköön, useita otettiin kiinni

Hämeen poliisi ei selvinnyt lauantai-illasta yhdellä käynnillä Heinolan turvapaikanhakijoiden vastaanottoyksikköön.

Partiot hälytettiin takaisin Opekolle illalla yhdeksän jälkeen. Tunteet turvapaikanhakijoiden kesken olivat lämmenneet uudelleen.

Aiemmin illalla Lahdesta hälytettiin Heinolaan useita partioita sen jälkeen, kun turvapaikanhakijat olivat äityneet joukkotappeluun lentopallo-ottelun seurauksena. Tappelijoita oli alunperin ollut kymmeniä. Poliisin saavuttua paikalle tilanne oli rauhoittunut.

Vain noin tuntia myöhemmin poliisiautot kääntyivät takaisin Opekon pihaan. Komisario Ari Turusen mukaan kyse oli samankaltaisesta nujakoinnista kuin aiemminkin.

- Mukana oli useita henkilöitä, vakavuudeltaan se oli samankaltainen tilanne.

Turusen mukaan poliisi kuljetti muutamia tappelijoita Lahden pääpoliisiasemalle jäähylle. Sen toivottiin rauhoittavat tilanteen loppuillaksi ja yöksi.

Illan ensimmäisessä nahinassa mukana olleista jotkut saivat pieniä vammoja, joiden laadusta Turusella ei kuitenkaan ollut tietoa. Kummassakaan tapauksessa ei käytetty kättä pitempää.