lauantai 12. joulukuuta 2015

Yle: Parisataa osoittaa mieltä Asikkalassa – "Ei liity tulevan vastaanottokeskuksen paloon"

Yle: Parisataa osoittaa mieltä Asikkalassa – "Ei liity tulevan vastaanottokeskuksen paloon" 12.12.2015

Asikkalassa on osoitettu mieltä paikalliseen hotelli Tallukkaan perustettavaa vastaanottokeskusta vastaan. Asikkalan kuntakeskuksessa Vääksyssä järjestetyssä mielenosoituksessa oli lauantaina iltapäivällä runsaat parisataa ihmistä.

Rauhanomaisesti sujuneessa mielenilmauksessa oli paikalla lähinnä huolestuneita vääksyläisiä, jotka muun muassa polttivat hautakynttilöitä.

Tapahtumajärjestäjät alleviivasivat, että mielenosoituksella ei ole mitään tekemistä hotelli Tallukan mahdollisen tuhopolton kanssa.

Tallukassa syttyi tulipalo lauantaina aamuyöllä, ja ja poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi. Palovahingot jäivät vähäisiksi, mutta savu levisi laajalle ja aiheutti vahinkoa.

Tutkinnanjohtaja Jari Kiiskinen Hämeen poliisista on vahvasti sitä mieltä, vastaanottokeskuksen mahdollisen polttoyrityksen taustalla on paikallista aktivoitumista.

– Tuntuisi ihmeelliseltä, jos joku porukka liikkuisi ympäri Suomea ja yrittäisi sytyttää vastaanottokeskuksia. Pikemmin kyse on oman kylän ihmisistä, Kiiskinen epäili.

Vastaanottokeskuksen tuloa Asikkalaan on vastustettu voimakkaasti. Viime viikonloppuna tuntemattomat tekijät hajottivat hotellin luo johtavan portaikon.