maanantai 8. helmikuuta 2016

Iltalehti: Poliisi: Uusia ahdisteluja ilmi uudenvuodenyöltä Helsingistä

Iltalehti: Poliisi: Uusia ahdisteluja ilmi uudenvuodenyöltä Helsingistä 8.2.2016

Poliisin tietoon on tullut uusia ahdistelutapauksia uudenvuodenyöltä Helsingistä.

Helsingin poliisin mukaan uusia tapauksia on muutama. Niitä tutkitaan seksuaalisina ahdisteluina.

Tammikuussa Helsingin poliisi tiedotti, että uudeltavuodelta on tutkinnassa yhteensä 15 rikosilmoitusta: yksi raiskaus, kaksi raiskauksen yritystä ja 12 seksuaalista ahdistelutapausta. Nyt seksuaalisia ahdistelutapauksia on siis tutkinnassa aiempaa useampi.

Helsingin poliisi jatkaa uudenvuodenyön tapahtumien tutkintaa.

Tutkinta jatkuu

Keskusrikospoliisi (KRP) jatkaa puolestaan selvittelyä, onko uudenvuodenaattona Kirkkonummen vastaanottokeskuksesta pidätetyillä turvapaikanhakijoilla yhteyksiä Kölnin uudenvuodenyön tapahtumiin. KRP:n tutkinnassa on tullut ilmi uusia epäiltyjä.

Poliisi otti kiinni uudenvuodenaattona kuusi irakilaista turvapaikanhakijaa Aavarannan vastaanottokeskuksesta Kirkkonummella epäiltyinä julkisesta kehottamisesta rikokseen. Miehet otettiin kiinni yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaamiseksi, mutta heidät vapautettiin muutaman päivän päästä.

Rikosylikomisario Thomas Elfgrenin mukaan myöhemmin on tullut ilmi muutama uusi epäilty. Uusia kiinniottoja ei kuitenkaan ole ollut.

- Vielä ei tiedetä, kuinka monta epäiltyjä lopulta on tai epäilläänkö ketään nykyisistä epäillyistä, Elfgren sanoo.

Keskusrikospoliisi on ollut yhteydessä Saksan poliisiin ja odottaa yhä tietoja siitä, onko Suomessa epäillyillä yhteyksiä Kölnin uudenvuodenyön tapahtumista epäiltyihin.

Kölnissä poliisin tietoon on tullut lukuisia naisten ahdistelutapauksia ja ryöstöjä uudenvuodenyöltä. Kölnin rautatieaseman tuntumaan oli Saksan poliisin mukaan kokoontunut yhteensä noin tuhat ulkomaalaistaustaista miestä, jotka toimivat ryhmissä.

Aavaranta kohteena

KRP:n tutkinta koskee edelleen Aavarannan vastaanottokeskuksen asukkaita. Keskusrikospoliisin tiedossa ei ole, että mahdollista kehottamista rikokseen olisi tapahtunut muissa vastaanottokeskuksissa.

Helsingin poliisi kertoi tammikuun alussa, että Helsinkiin olisi suunniteltu uudenvuodenaatoksi vastaavaa kokoontumista kuin Kölnissä. Elfgrenin mukaan näin ei kuitenkaan ole.

- Keskusrikospoliisin esitutkinnassa ei ole tullut ilmi, että Helsinkiin olisi suunniteltu yhtä laajaa toimintaa kuin Kölnissä, Elfgren sanoo.