tiistai 16. helmikuuta 2016

Ilta-Sanomat: Turvapaikanhakija tuomittiin yli kolmen vuoden vankeusrangaistukseen 14-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta

Ilta-Sanomat: Turvapaikanhakija tuomittiin yli kolmen vuoden vankeusrangaistukseen 14-vuotiaan tytön törkeästä raiskauksesta 16.2.2016

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta kolmen vuoden ja yhden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Uhri oli 14-vuotias tyttö.

Rikos tapahtui Raisiossa viime vuoden marraskuussa.

Oikeuden laatiman julkisen selosteen mukaan uhri ja mies olivat tunteneet toisensa muutaman päivän ennen tekoa. Oikeuden mukaan uhri oli yllättävän tilanteen ja nuoren ikänsä takia lamaantuneessa sekä avuttomassa tilassa. Tämän takia hän ei ole kyennyt voimakkaasti puolustamaan itseään. Oikeus ei kerro julkisessa selosteessa teon luonteesta tarkempia yksityiskohtia.

Poliisi on kertonut aiemmin, että teko tapahtui yksityisasunnossa. Poliisi on kertonut aiemmin julkisuuteen, että mies oli ollut ennen tekoaan Suomessa noin vuoden ajan turvapaikanhakijana.

Mies väitti oikeudessa, että tyttö olisi ilmoittanut olevansa 16-vuotias ja muutenkin asiassa aloitteellinen. Mies myös kiisti syyllistyneensä rikoksiin. Oikeus piti kuitenkin tytön kertomusta luotettavana. Syytteiden puolesta puhui myös muu asiassa esitetty henkilötodistelu.

– Asiassa esitetyt kirjalliset todisteet joko ovat tukeneet syytettä tai eivät ainakaan ole olleet ristiriidassa asianomistajan kertomuksen kanssa, oikeus kirjoittaa julkisessa selosteessaan.

Vankeusrangaistuksen lisäksi mies joutuu maksamaan uhrille 17 200 euron vahingonkorvaukset.

Oikeus määräsi Mohammed Said Abdallahin passituspaikaksi Turun vankilan.

Oikeus antoi asiassa tuomion tänään tiistaina. Tuomio ei ole siten vielä lainvoimainen.