perjantai 19. maaliskuuta 2010

Iltalehti/Katja Boxberg: Edes vähän ryhtiä, hallitus!

Iltalehti/Katja Boxberg: Edes vähän ryhtiä, hallitus! 19.3.2010

Poliisi tutkii maahanmuuttoministeri Astrid Thorsiin (rkp) kohdistuneita tappouhkauksia ja poliittinen Suomi lähinnä vaikenee.

Maahanmuuttovastaisuudella flirttailu on vastenmielinen ilmiö. Erityisen tympeäksi se muuttuu, kun asialla ovat suuret puolueet ja valtakunnan kärkipoliitikot. Arvojohtajapresidentistä nyt puhumattakaan.

Maahanmuuttovastaisuus ei ole pelkkiä sanoja ja tekoja vaan myös tekemättä jättämisiä. On vaikea ymmärtää, että suurten puolueiden johtohahmot ja ministerikollegat eivät ole asettuneet Thorsin tueksi määrätietoisesti, toistuvasti ja näkyvästi. Ministerin jättäminen yksin viharyöpyn keskelle on pelkurimaista, ryhditöntä ja kaikin puolin tuomittavaa käytöstä.

Suvaitsevaisuus ja erilaisuuden sietäminen kuuluu länsimaisen sivistysvaltion perusperiaatteisiin. Muukalaisvihaa ei saa sallia missään muodossa.

Suomi liikkuu tässä(kin) asiassa läntisen, demokratiaan nojaavan ja jonkin aivan muun maailman välitilassa. Muukalaisvihaa esiintyy kaikkialla. Yleensä se kuitenkin elää köyhien ja muuten vähäosaisten keskuudessa. Suomessa koulutetun, hyvätuloisen keskiluokan edustajat katsovat oikeudekseen käyttäytyä suvaitsemattomasti. Vastaavaa asennetta kohtaa lähinnä Venäjällä.

Hämmentävintä on, että muukalaisia on Suomessa harvinaisen vähän, huomattavasti vähemmän kuin muissa Pohjoismaissa. Euroopan kärkimaissa Espanjassa ja Saksassa maahanmuuttajia on kymmenisen prosenttia väestöstä.

Miksi Suomessa pitäisi toistaa muiden tekemät virheet, maahanmuuttokriitikot kysyvät. Ei miksikään. Täytyisi kuitenkin tunnustaa tosiasiat, kuten muun muassa se, että ilman maahanmuuttajien työpanosta Ruotsin tai Saksan vauraus ei olisi nykytasoa.

Tämä on pian totta Suomessakin.

KATJA BOXBERG

Kuvateksti:
UHATTU. Tappouhkauksia saanut Astrid Thors ei ole saanut juurikaan näkyvää tukea ministerikollegoiltaan.