perjantai 19. maaliskuuta 2010

Demari: Lipponen Thors-jahdista: Aivan sairasta touhua

Demari: Lipponen Thors-jahdista: Aivan sairasta touhua 19.3.2010
Päivi Lipponen: Astrid Thors on kohtuuttomassa tilanteessa (blogi)
Iltalehti: Astrid Thorsille vihdoin tukijoita

Kansanedustaja Päivi Lipposen (sd.) mielestä ministeri Astrid Thors (rkp.) on työtään hoitaessaan joutunut kohtuuttomaan tilanteeseen. Facebookiin on perustettu ryhmä ”olen valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorsin taposta”.

Lipposen mukaan se on” suoraan sanoen aivan sairasta touhua”.

- Se on yksiselitteisen vastenmielistä. Sivistyksen ja kasvatuksen synnyttämää rajaa ei pidä ylittää.

- On ymmärrettävä, että tällainen uhkailu ei ole mikään yksityiseen kuuluva oikeus puuhastella ”kieliposkessa”. Hyvä, että ministeri Thors on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Lipponen katsoo, että maahanmuuttokeskustelun ympärille on kehitetty vihakulttuuri, joka lietsoo väkivaltaa osoittaakseen voimansa ja synnyttääkseen pelkoa. Jos tällainen ulkoparlamentaarinen toiminta tapahtui ennen kaduilla, nyt se on siirtynyt nettiin.

– Syntyneen vihakulttuurin tukahduttaminen on kansalaisvelvollisuus. Liian paljon pahuutta on päässyt tapahtumaan, kun ihmiset ovat olleet hiljaa, toteaa Lipponen.

---------------

Päivi Lipponen: Astrid Thors on kohtuuttomassa tilanteessa (blogi)

Wermachtin entinen upseeri, demariliittokansleri Helmut Schmidt ja historian professori Fritz Stern ovat julkaisseet keskustelukirjan. Siinä etsitään selitystä sille, miksi Saksan antisemitismi johti täydelliseen sivistyksen romahtamiseen.

Facebookiin perustettu ryhmä ”olen valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorsin taposta”. On suoraan sanoen aivan sairasta touhua. Se on yksiselitteisen vastenmielistä. Käsi Raamatulla, kukaan suomalainen ei ole tätä mieltä.

Sivistyksen ja kasvatuksen synnyttämää rajaa ei pidä ylittää.

On ymmärrettävä, että tällainen uhkailu ei ole mikään yksityiseen kuuluva oikeus puuhastella ”kieliposkessa”. Hyvä, että ministeri Thors on tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Maahanmuuttokeskustelun ympärille on kehitetty vihakulttuuri. Olen jo kohdannut tilanteen, jossa tutkijat vaikenevat, koska pelkäävät joutuvansa jahdin kohteeksi.

Vihakulttuuri lietsoo ”väkivaltaa” osoittaakseen voimansa ja synnyttääkseen pelkoa. Vallan kahminta onnistuu, sillä järkevät ihmiset alkavat suojella itseään ja perhettään.

Jos tämä ulkoparlamentaarinen toiminta tapahtui ennen kaduilla, nyt se on siirtynyt nettiin. Samalla tavalla kuin poliisi oli ennen voimaton pysäyttämään katutason räyhäämistä, se on nyt neuvoton toimimaan netissä.

Kenen tehtävä on sanoa, että nyt riittää ja ”lapset himaan nukkumaan”?

Luin kirjan, jossa natsirikollisen poika työsti oman perhetaustansa painolastia. Hän totesi, että jokaisessa yhteisössä, hän aina katsoo kenestä olisi tullut systeemin kannattaja, kuka olisi ollut myötäilijä, kuka olisi ollut vain hiljaa ja kuka olisi noussut vastarintaan.

Vihakulttuurin tukahduttaminen on jokaisen kansalaisen velvollisuus. Liian paljon pahuutta on päässyt tapahtumaan, kun ihmiset ovat olleet hiljaa.

_________________________________________

Iltalehti: Astrid Thorsille vihdoin tukijoita

Nyt uusiksi tukijoiksi ovat ilmoittautuneet ulkoministeri Alexander Stubb (kok) ja kansanedustaja Päivi Lipponen (sd).

- Syntyneen vihakulttuurin tukahduttaminen on kansalaisvelvollisuus. Liian paljon pahuutta on päässyt tapahtumaan, kun ihmiset ovat olleet hiljaa, Lipponen toteaa perjantaina lähettämässään tiedotteessa.

Lipposen mukaan maahanmuutto- ja eurooppaministeri Thors on joutunut kohtuuttomaan tilanteeseen hoitaessaan työtehtäviään.

Helmikuussa julkisuuteen tuli muun muassa tieto, että Urjalan valtuuston perussuomalaisten varavaltuutettu Rami Sipilä oli perustanut internetiin aggressiivisen viharyhmän Thorsia vastaan.

- Facebookiin perustettu ryhmä "olen valmis istumaan muutaman vuoden Astrid Thorsin taposta", on suoraan sanoen aivan sairasta touhua. Se on yksiselitteisen vastenmielistä. Sivistyksen ja kasvatuksen synnyttämää rajaa ei pidä ylittää, Lipponen tuomitsee.

Thors teki ryhmästä rikosilmoituksen poliisille.

Joukot tiivistyvät

Astrid Thorsin tukijoukot tuntuvat nyt tiivistyvän, vaikkakin hitaasti.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen tuomitsi Thorsin uhkailun maaliskuun ensimmäisenä päivänä kotisivuillaan. Tiistaina Rkp:n puheenjohtaja Stefan Wallin kuitenkin totesi Ylen haastattelussa olevansa pettynyt siihen, että kollegoiden tuenilmaisut Thorsille ovat jääneet vaisuiksi.

Perjantaina myös ulkoministeri Alexander Stubb (kok) liittyi Thorsin julkisiin tukijoukkoihin. Hän ilmaisi tukensa ja tyytyväisyytensä Thorsin työhön maahanmuuttajia koskeneessa haastattelussaan Helsingin Sanomissa.