maanantai 11. toukokuuta 2015

Helsingin Uutiset: Halla-ahosta sisäministeri? – Näin meppi vastaa

Helsingin Uutiset: Halla-ahosta sisäministeri? – Näin meppi vastaa 11.5.2015

Hallitustunnustelija Juha Sipilän otettua perussuomalaiset osaksi hallitusneuvotteluja on Jussi Halla-Ahon potentiaalinen ministerinpesti ollut esillä. EU-parlamentissa Suomea edustavaa Halla-Ahoa on eniten väläytelty spekulaatiossa mahdolliseksi sisäministeriksi.

Facebook-sivuillaan Halla-Aho kuitenkin vaikuttaa tyrmäävän nämä arvailut.

– Eduskuntavaaleista lähtien ja varsinkin viime päivinä on tullut paljon yhteydenottoja, osa täysjärkisiltä ihmisiltä, joiden sisältö on, että nyt rupeat ministeriksi tai olet pettänyt kannattajasi. Se ei mene sillä tavalla. Ministerinpaikkoja on tarjolla perussuomalaisille korkeintaan neljä, heidät valitaan ensisijaisesti eduskuntaryhmästä, jossa on 38 henkeä, ja halukkaista ei varmaan ole huutavaa pulaa, Halla-Aho kirjoittaa.

– Tällä viikolla komissio aikoo esittää taakanjakomekanismia, jota europarlamentti siltä muutama viikko vaati. Minä jatkan sen asian parissa.

Sivuillaan hän myös kyseenalaistaa väistyvän sisäministerin Päivi Räsäsen näkemyksen siitä, että valtaosa maahanmuutosta on työperäistä ja toivoo, että uusi sisäministeri näkee asiat eri kantilta.