maanantai 25. toukokuuta 2015

Turun Sanomat: Perussuomalaiset kimmastui Somalimaan kirjastosta

Turun Sanomat: Perussuomalaiset kimmastui Somalimaan kirjastosta 25.5.2015

Turku hakee ulkoministeriöltä kehitysyhteistyötukea, jolla toteutettaisiin kaikille avoin kirjasto Somalimaan Berberaan. Kaupunginhallitus päätti asiasta maanantaina.

Ulkoministeriöltä haetaan 92 780 euroa vuodelle 2016. Turun osuus olisi 16 370 euroa, josta puolet olisi rahallista ja loput laskennallista omarahoitusta. Jos rahaa heruu, tukea anotaan myös vuosille 2017 ja 2018.

Berbera on 240 000 asukkaan kaupunki Somalian pohjoisrannikolla Somalimaassa. Somalimaa julistautui itsenäiseksi vuonna 1991, mutta se ei ole saanut kansainvälistä tunnustusta. Turun ja Somalimaan suhteita ovat edesauttaneet ennen muuta valtuutettu Roda Hassan (vihr) ja valtuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen (sd).

Hanke nytkähti maanantaina eteenpäin, vaikka Perussuomalaiset olivat vastahangassa. Mikael Miikkola (ps) esitti kaupunginjohtaja Aleksi Randellin (kok) tekemän päätösesityksen hylkäämistä, mutta hän ei saanut kannatusta. Miikkola jätti lopulta pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä..

Perussuomalaisten valtuustoryhmä lähetti maanantaina lehdistötiedotteen, jossa muistutettiin, miten Turussa lakkautettiin 100 000 euron säästösyistä Martin ja Mikaelin kirjastot.

– Sinisilmäiset maailmansyleilijät ovat tässä rakentamassa veronmaksajien rahoilla Afrikkaan kirjastoa samalla kun pikkukirjastot ajetaan alas kotimaassa, ryhmän puheenjohtaja Ville Tavio arvosteli.