keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Aamulehti: Jussi Halla-aho suuttui Aamulehden arkistokuvista

Aamulehti: Jussi Halla-aho suuttui Aamulehden arkistokuvista 11.5.2011

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) on alkanut sanella reunaehtoja häntä koskevalle julkisuudelle.

Halla-aho ilmoitti tiistai-iltana Aamulehdelle, että lehden on turha kysyä hänen kommenttejaan mihinkään asiaan. Kansanedustaja on ilmeisesti hermostunut hänestä julkaistuihin arkistokuviin.

Toimittajalle lähettämässään sähköpostissa Halla-aho viittasi Aamulehden verkkolehdessä tiistaina julkaistuun valokuvaan.

Halla-aho on aikaisemminkin ilmoittanut tyytymättömyytensä lehtien kuvavalintoihin. Hän ei pitänyt esimerkiksi viime talvena Aamulehden verkkosivuilla julkaistusta kuvasta, jossa hän on pukeutunut villapaitaan.

Puhelimitse tavoitettu Halla-aho kieltäytyi keskiviikkona kertomasta, mikä kuvissa on vikana.

Soitan Aamulehteen liittyvästä valokuva-asiasta. Olet kirjoittanut Aamulehden toimittajalle sähköpostilla lehden käyttämistä valokuvista, että...

– Yritä päästä asiaan, kiitos.

Kirjoitit, että niin kauan kuin ”tuollaisia kuvia” julkaistaan, et anna mihinkään asiaan kommentteja. Haluaisin kysyä, että mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

– Mä sanoin jo, että sun on turha pyytää mihinkään asiaan kommenttia niin kauan kuin te käytätte tuollaisia valokuvia.

Mitä tämä ”tuollaisia valokuvia” tarkoittaa, mikä niissä on vikana?

– Sä voit miettiä sitä ihan keskenäs. Sä ehkä oivallat sen. Moikka. (Katkaisee puhelun.)

Erilaisten arkistokuvien käyttö on yleinen tapa lehdistössä, koska tuoreita kuvia ei ole mahdollista hankkia jokaiseen lehtijuttuun.


________________________________________________

Helsingin Sanomat: Halla-aho boikotoi Aamulehteä valokuvan takia 15:45

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho on asettanut tamperelaisen Aamulehden boikottiin, koska hermostui valokuvasta, jota lehti hänestä käytti.

Halla-aho ilmoitti tiistai-iltana Aamulehdelle, että lehden on turha kysyä hänen kommenttejaan mihinkään asiaan.

Syynä oli valokuva, joka hänestä julkaistiin tiistaina lehden verkkosivuilla.

Kansanedustaja ei perustellut Aamulehdelle, mikä kuvassa on vikana. Päällisin puolin siinä ei ole mitään silmiinpistävän dramaattista tai uutiskuvasta poikkeavaa sisältöä tai kuvakerrontaa.

Aamulehti kertoo, että Halla-aho on aiemminkin ollut tyytymätön lehden kuvavalintoihin. Hän ei pitänyt esimerkiksi viime talvena lehden verkkosivuilla julkaistusta kuvasta, jossa Halla-aho oli pukeutunut villapaitaan.

Maahanmuuttokriittisellä Homma-nettifoorumilla Halla-aho kommentoi tänään iltapäivällä, että hän kehotti lehteä lopettamaan "tavaksi tulleen perseilyn valokuvilla".

"Ongelmahan ei ole se, että kuvat eivät olisi tuoreita (kuten uusimmassa jutussa annetaan ymmärtää), vaan se, että ne ovat tarkoituksellisen huonoja", hän kirjoittaa.

(Lisäys 15:59)
"Minulle on aivan sama, kuinka suuri osa toimittajista ja tiedotusvälineistä on shitlistillä. Helpottaa vain elämää, kun voi suoralta kädeltä ignoroida haastattelu- ja soittopyynnöt."