torstai 3. marraskuuta 2011

YLE: Juho Eerola ei tue Pyysalon erottamista

YLE Etelä-Karjala: Juho Eerola ei tue Pyysalon erottamista 3.11.2011

Kotkalaisen kansanedustajan Juho Eerolan lappeenrantalainen avustaja Ulla Pyysalo haki 2 vuotta sitten kansallissosialistisen Suomen vastarintaliike -järjestön jäsenyyttä. Juho Eerolan sanojen mukaan olisi mieletöntä erottaa Pyysalo puolueesta vain sen vuoksi, että hän on tullut järkiinsä ja jättänyt liittymättä natseihin.

Perussuomalaisten Pyysalo on itse hämmästynyt asian saamasta suuresta huomiosta, ja hänen mielestään asia on saanut naurettavat mittasuhteet. Pyysalo perustelee hakemustaan sillä, että hän oli pettynyt valtaeliitin toimintaan. Eerolan mukaan Pyysalo jätti hakemuksen, mutta päätti olla liittymättä Suomen vastarintaliike-järjestöön.

_______________________________________

Utain: Kolmasosalla Pirkanmaan patrioottihakijoista rikostausta

Moni hakemuksen lähettänyt torjuu väitteet uusnatsiyhteyksistä. Useat eivät edes muista hakeneensa järjestöön.

Kansallissosialistiseen Suomen vastarintaliikkeeseen (SVL) hakeneista pirkanmaalaisista yli kolmanneksella on rikostaustaa. Kahdeksan hakijan rikosluettelosta löytyy muun muassa pahoinpitelyitä, rattijuopumuksia, vahingontekoja ja varkauksia. Lisäksi yksi pirkanmaalaisista hakijoista on ollut mukana ryöstössä ja yksi on saanut lähestymiskiellon.

Eräs törkeästä rattijuopumuksesta tuomittu pirkanmaalainen yrittäjä on täyttänyt hakemuksen järjestön sivuilla kolmesti. Puhelimitse tavoitettu mies ei kuitenkaan itse muista lainkaan hakeneensa järjestön jäsenyyttä.

Yhteensä Pirkanmaalta haki vastarintaliikkeeseen 23 ihmistä.

Enemmistö hakijoista nuoria miehiä

Suurin osa hakijoista on 20–30-vuotiaita miehiä. Pirkanmaalaisista hakijoista nuorin on 15-vuotias ja vanhin 49-vuotias. Naisia 23 pirkanmaalaisen joukosta löytyy yksi.

Internetiin vuodetulla listalla on hakijoiden nimien lisäksi heidän osoitteensa, puhelinnumeronsa ja sähköpostiosoitteensa. Yksi jäsenhakemuksen jättäneistä oli pahoillaan nimien julkistamisesta.

– Minulla oli pari vuotta sitten hankalampi vaihe elämässä. Olin työtön ja koin, että ulkomaalaiset vievät kaikki työpaikat. Tämä järjestö oli sitten mielestäni yhtä vihainen kuin minä, ja otin heihin sen vuoksi yhteyttä. Nyt hävettää. Kai tämä on sitten hyvä opetus, tamperelainen keski-ikäinen mies sanoo.

Taistelua monikulttuurisuutta vastaan

Kansallissosialistiseen järjestöön hakeneet ovat tietojensa saatteeksi kirjoittaneet hakemuksiinsa luonnehdintoja itsestään sekä motiiveistaan liittyä jäseneksi.

– Olen pienestä pitäen kasvatettu kansallissosialistiseen aatteeseen ja olen noudattanut niitä arvoja koko elämäni ajan. Haluan tukea ja ottaa osaa tähän jaloon ja tärkeään aatteeseen, kuvailee lempääläläinen mieshakija.

Suomen kansallinen vastarintaliike taistelee omien sanojensa mukaan kulttuurista rappiota ja monikulttuurisuutta vastaan. Järjestö ilmoittaa suojelevansa ”kansaansa ulkomaalaisten yliotteelta”. Kansallissosialistisen aatemaailman omaksunut järjestö toivoo myös Suomen irtautumista Euroopan unionista.

Suomen vastarintaliike ei suostu kommentoimaan jäsenhakemuksista syntynyttä kohua median edustajille.

Lue lisää Utaimesta 8/2011.

_________________________________________

Pohjolan Sanomat, pääkirjoitus: Perussuomalaisissa on kaikki mahdollista

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner toivoi pari viikkoa sitten, että media ei kysyisi ”kaikkiin” asioihin perussuomalaisten kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen mielipidettä. Ryhmyri esitti toiveensa sen jälkeen, kun Hakkarainen oli taas kerran laukonut jotain täysin kansanedustajan suuhun sopimatonta.

Hakkarainenkin voi olla hetken hiljaa, mutta se ei vielä takaa sitä, että Pirkko Ruohonen-Lerner ja perussuomalaisten muu puoluejohto voisi nukkua yönsä rauhassa. Esiin nousee uusia ongelmia.

Uusin kohu sivuaa jo suoraan puoluejohtoa. Perussuomalaisten varapuheenjohtajan, kansanedustaja Juho Eerolan eduskunta-avustaja Ulla Pyysalo pyrki pari vuotta sitten äärioikeistolaisen Suomen vastarintaliikkeen jäseneksi.

Järjestö on kansallissosialistinen uusnatsijärjestö. Se vastustaa monikulttuurisuutta ja maahanmuuttoa. Tavoitteena on muun muassa Suomen eroaminen EU:sta. Ryhmä on ollut Supon seurannassa vuosia.

Nettiin vuodetulla Suomen vastarintaliikkeen jäsenhakemuslistalla on myös perussuomalaisten paikallisjärjestön puheenjohtaja. Ulla Pyysalo on perustellut hakemustaan sillä, että liittyminen tuntui aikoinaan hyvältä idealta.

Pyysalo ei saanut hakemukseensa vastausta. Hän sanoo unohtaneensa koko asian. Enää hän ei lähtisi mukaan ryhmän toimintaan.

Vastarintaliikkeen jäsenhaun aikaan hän oli keskustan jäsen. Keskustan Lappeenrannan kunnallisjärjestön puheenjohtaja Katri Pulli kertoo (HS 2.11.), että Pyysaloa pyydettiin ”vaihtamaan viiteryhmää”.

Pyysalon maahanmuuttovastaiset ja äärioikeistolaiset ajatukset eivät olleet puolueen linjan mukaisia. Keskustan jäsenrekisteristä Pyysalo poistettiin tosin vasta viime toukokuussa.

Perussuomalaisten suuren eduskuntaryhmän jäsenten suuri enemmistö on asiallisia ja harkitsevia ihmisiä, jotka ovat tarttuneet tosimielellä tehtävään, johon suomalaiset heidät viime keväänä valitsivat. Monilla on poliittista kokemusta myös muista puolueista.

Mutta perussuomalaiset on jo muun muassa Jussi Halla-ahon ja Teuvo Hakkaraisen nostattamien kohujen kohdalla osoittanut, että puoluejohto sietää harkintakyvyttömiltä jäseniltä puheita ja kannanottoja, jotka kaikissa muissa puolueissa tuomittaisiin jyrkästi.

Puheenjohtaja Timo Soini on ollut yllättävän passiivinen näiden ongelmatapausten hoidossa. Soini tietää, että pullataikinan tavoin nopeasti paisuneeseen puolueeseen on tultu mitä erilaisin perustein ja motiivein. On jo nähty, että kirjava joukko ei hevin taivu yksiin sääntöihin.

Mistään normaalista poliittisesta tai puoluekulttuurista ei tämän hetken perussuomalaisissa voi puhua. Timo Soini taitaa itse aavistaa parhaiten, että vaalikauden aikana puolueen piirissä voi tapahtua vielä mitä hyvänsä.

__________________________________

Kaleva, pääkirjoitus: Natsijärjestöön pyrkiminen kertoo paljon arvoista

Perussuomalaisten johto aikoo puida puolueen varapuheenjohtajan ja kansanedustajan Juho Eerolan eduskunta-avustajana toimivan Ulla Pyysalon yhteyksiä äärioikeistolaiseen Suomen vastarintaliikkeeseen. Pyysalo kertoi Helsingin Sanomille hakeneensa liikkeen jäseneksi pari vuotta sitten ja unohtaneensa sen jälkeen koko asian.

Hakemusta lähettäessään Pyysalo oli keskustan jäsen ja hänellä oli kunnallisia luottamustoimia. HS:n mukaan Pyysalon maahanmuuttovastaiset ja äärioikeistoa tukevat mielipiteensä johtivat siihen, että häntä kehotettiin eroamaan keskustan Lappeenrannan kunnallisjärjestöstä.

Kansanedustaja Eerola puolestaan vähättelee koko jupakkaa. Hän sanoo olleensa tietämätön Pyysalon aikeista liittyä natsihenkiseen järjestöön eikä "harkitse avustajalleen seuraamuksia."

Perussuomalaisten johto, aivan oikein, suhtautuu asiaan kaikella vakavuudella. Suomen vastarintaliike vaikuttaa enimmäkseen uhoamiseen taipuvaisten keskenkasvuisten puuhastelulta ja sen verkkosivuilla luettavissa oleva ohjelma on lähinnä naiivi.

Vaikka Suomen vastarintaliikkeen puuhasteluun ei ole syytä suhtautua vakavasti, siihen on, että kansanedustajaa palvelee arvostelukykynsä niin pahoin menettänyt henkilö, että haluaisi ryhtyä moisen liikkeen jäseneksi. Eikä sekään näytä hyvältä, että kansanedustaja itse kiemuraisin sanankääntein hyväksyy avustajansa toiminnan. Mitään puoluehallituksen käsittelyä ei tarvittaisi, jos Eerola olisi samantien erottanut Pyysalon.

Perussuomalaisten puoluehallituksen kokous tarvitaankin enemmän Eerolan kuin Pyysalon tekemisten takia. Myötäsukainen suhtautuminen natsihenkiseen järjestöön kertoo paljon henkilön arvoista.