keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Uusimaa: Eva Biaudet toivottaisi maahanmuuttajien isoäiditkin tervetulleiksi

Uusimaa: Eva Biaudet toivottaisi maahanmuuttajien isoäiditkin tervetulleiksi 30.11.2011
Keski-Uusimaa: Suomi tarvitsee maahanmuuttajia 11.12.2011

Rkp:n presidenttiehdokas Eva Biaudet ei ymmärrä maahanmuuttoon kohdistuvaa pelkoa.

– Näkisin pikemmin, että tuntisimme iloa siitä, että joku haluaa nähdä Suomen mahdollisena paikkana elää ja rakentaa yhteisöä.

Pelkona on pikemminkin se, että ammattitaitoinen työväki ei halua tulla Suomeen, jos asenteet eivät ole suotuisat. Tulijoita tarvitaan, jotta hyvinvointivaltion kriisistä selvitään.

Työperäinen maahanmuutto ei ole kuitenkaan ainoa ratkaisu väestön ikääntymisen mukanaan tuomiin haasteisiin.

– Tulevaisuudessa hyvinvoinnin takaamisessa keskeistä on se, miten ihmiset voivat jaksaa työelämässä kauemmin.

Biaudet haluaisi kannustaa kokeilemaan erilaisia työnteon malleja ja ottamaan erilaiset elämäntilanteet entistä paremmin huomioon. Esimerkkinä Biaudet nostaa esiin vuorotyön uudenlaisen jaksottamisen mallin, jossa ollaan kolme päivää töissä ja kolme päivää vapaalla.

Työn perässä muuttaneiden pitäisi saada tuoda perheensä tullessaan.

–  Kenenkään ei pitäisi olla pakotettu jättämään lapsiaan kotiin Filippiineille tai Thaimaahan, jos tulee tänne töihin. Se on mielestäni julmaa ja tuhoisaa.

Biaudet toivottaisi maahanmuuttajien perheet tervetulleiksi isovanhempia myöden.

– Isovanhemmat ovat näkymätön voimavara, jota ei voi korvata millään palvelulla.

– On hölmöläisten hommaa purkaa olemassa olevia sosiaalisia verkostoja, jotka ovat olleet meille suomalaisillekin tärkeitä.

________________________________

Keski-Uusimaa: Suomi tarvitsee maahanmuuttajia 11.12.2011

[...]

Presidentinvaalikampanjassaan Eva Biaudet on nostanut esiin, tasa-arvon, avoimuuden ja suvaitsevaisuuden teemoja. - Meillä on paljon annettavaa muulle maailmalle myös arvoissa. Naiset ovat Suomen paras brändi.

Perussuomalaisten piiristä esiin nousseet rasistiset asenteet ja kannanotot huolestuttavat vähemmistövaltuutettua. - Meidän pitää vallata suvaitsemattomuuden keskustelutila takaisin. Biaudet uskoo kuitenkin suomalaisten enemmistön suhtautuvan monikulttuurisuuteen myönteisesti.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Timo Soini saa Biaudetilta kritiikkiä puheista, jotka Biaudet tulkitsee ristiriitaisiksi. - EU:ta on helppo haukkua ja sanoa, että ei haluta olla mukana. Olen monta kertaa kysynyt häneltä, mikä on vaihtoehto, mutta en ole kertaakaan saanut vastausta.

Biaudet sanoo kantavansa itse huolta myös yksittäisten kreikkalaisten pärjäämisestä. - En voisi nauttia siitä, että Kreikkaan tulisi nälänhätä.

Biaudet korostaa, että EU:n romahtaminen kostautuisi heikko-osaisille kotimaassakin. - Timo Soini sanoo pitävänsä pienten ihmisten puolta, mutta en näe miten nämä ovat yhteensovitettavissa.