tiistai 29. marraskuuta 2011

YLE: Pakolaisia patistetaan puuhaamaan Ruovedellä

YLE Tampere: Pakolaisia patistetaan puuhaamaan Ruovedellä 29.11.2011

Ruoveden vastaanottokeskuksessa on aktivoitu asukkaita eri tavoin heidän odottaessaan päätöstä mahdollisuudesta jäädä Suomeen. Tavoitteena on luoda valtakunnallinen malli syrjäseutujen vastaanottokeskuksiin. Ruovedelle on mm. hankittu ompelukoneita, tarjottu lastenhoitoa ja järjestetty erilaista kerhotoimintaa.

Asiakkaita aktivoidaan Euroopan pakolaisrahaston Yes - Yhdessä eteenpäin Suomessa -projektin tuella. Työn alla myös palkkiojärjestelmä, kertoo projektipäällikkö Maija Jauhiainen.

- Me olemme luomassa sellaista mallia, että kun osallistuu aktiivisesti eri toimintoihin, niin siitä saa aina vähän enemmän. Kun osallistuu esimerkiksi vapaa-ajan kerhotoimintaan, kuten musiikki, liikunta tai kokkikerho, niin sitä mukaa voi lisätä suomen kielen opiskelua. Lopulta pääsee jopa opiskelemaan Tampereen ammattiopistoon viitenä päivänä viikossa.

Tavoitteena on luoda neliportainen mahdollisuuksien verkosto, jolla edistetään kotoutumista ja kulttuurien välistä vuorovaikutusta sekä ehkäistään syrjäytymistä.