tiistai 15. marraskuuta 2011

Aamulehti: ”Punavihreät pitäisi lahdata” - Perussuomalaisen Facebook-kommentti tyrmistyttää

Aamulehti: ”Punavihreät pitäisi lahdata” - Perussuomalaisen Facebook-kommentti tyrmistyttää 15.11.2011

Perussuomalaisten Tampereen paikallisosaston puheenjohtaja Terhi Kiemunki paheksuu toisen varapuheenjohtajan Jouni Viitasen (ps) kielenkäyttöä Facebookissa.

Viitanen kirjoitti sunnuntaina tamperelaisen demarivaltuutetun Facebook-sivuille näin: ”Tämmöset kirjoitukset ovat kukkahattutätien ja setien mieleen. Kaikki punavihreät pitäisi lahdata 1918 malliin!!”

Tamperelainen varavaltuutettu Viitanen viittaa kirjoituksessa Helsingin Sanomien rasismikyselyyn, jota perussuomalaiset ovat moittineet tarkoitushakuiseksi.

Facebook-sivuilla vieraillut hätkähti varavaltuutetun kovaa kielenkäyttöä. Myös Kiemunki kertoo, ettei olisi uskonut Viitasen sortuvan ylilyöntiin.

– Kielenkäyttöä ei voi puolustella. Valtuutetun pitää pystyä varomaan sanomisiaan.

Kiemungin mukaan puolueessa on keskusteltu paljon siitä, mitä voi sanoa julkisesti. Puheenjohtaja aikoo ottaa asian esille paikallisyhdistyksen tiistain kokouksessa Viitasen kanssa.

”Ei kaduttavaa”

Viitanen itse ei ymmärrä kohua.

– En näe siinä mitään sellaista, miksi minun pitäisi katua. Ilmeisesti olen niin tyhmä, etten ymmärrä. Ihmiset heittävät netissä kaikenlaista juttua, mitä eivät tarkoita.

Viitanen kertoo laittaneensa viestin provokaationa kaverivaltuutetulleen sen jälkeen, kun tämän sivuilla oli keskusteltu rasismikyselyn lisäksi Aamulehden isänpäivän uutisesta.

Uutisen mukaan miehet alkavat äänestää isäksi tultuaan perussuomalaisia.

– Laitoin viestin provokaationa, koska muut pilkkasivat perussuomalaisia. Ei se ollut sen kummoisempi. En ole aidosti sitä mieltä. Sukulaisiani on sitä paitsi ollut punaisissa, joita on lahdattu.

Vihreiden valtuustoryhmän puheenjohtaja Olli-Poika Parviainen ei pidä Viitasen kirjoittelua soveliaana käytöksenä, koska vuoden 1918 tapahtumat ovat kipeitä etenkin Tampereella.