tiistai 15. marraskuuta 2011

PAMin ammattiosastot esittävät rasisminvastaista julkilausumaa

PAMin ammattiosastot esittävät rasisminvastaista julkilausumaa 15.11.2011

Ammattiosastot ovat huolissaan Suomessa viime vuosina koventuneesta rasismista ja vähemmistöihin kohdistuneesta eriarvoisesta kohtelusta. Osastot esittävät parhaillaan Turussa kokoontuvalle PAMin edustajistolle allekirjoitettavaksi rasisminvastaista julkilausumaa.

PAMin ammattiosastojen mielestä suomalainen ammattiyhdistysliike on pysytellyt liian sivussa yleistä suvaitsevaisuutta ja tasa-arvoa koskevasta keskustelusta. Ay-liikkeessä on monia jäseniä, jotka kohtaavat arjessaan rasismia ja syrjintää – osa uhreina, osa tekijöinä. Moni on ikävä kyllä törmännyt rasistisiin ennakkoluuloihin myös ay-liikkeen luottamushenkilöiden keskuudessa.

Ammattiosastojen piiristä syntyneessä julkilausumassa osastot sitoutuvat puuttumaan kohtaamaansa syrjintään omissa osastoissaan ja työpaikoillaan. Osastot esittävät julkilausuman allekirjoittamista PAMin edustajistolle.

Marraskuun aikana julkilausuman taakse on ilmoittautunut 12 ammattiosastoa sekä alkoholikaupan ja turva-alan ammattiliitot. Yhteensä osastot edustavat yli 45 000 PAMin jäsentä.

Lue rasisminvastainen julkilausuma tästä.

Avoin mahdollisuus julkilausuman allekirjoittamiseen avataan PAMin verkkosivuilla keskiviikkona.