sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Kansan Uutiset: Vasemmisto kutsuu maahanmuuttajia kuntavaaliehdokkaisi

Kansan Uutiset: Vasemmisto kutsuu maahanmuuttajia kuntavaaliehdokkaisi 20.11.2011

Vasemmistoliitto kutsuu maahanmuuttajia ehdokkaaksi ensi syksyn kuntavaaleihin. Puolue toteaa sunnuntaina puoluevaltuustossa antamassaan kananotossa, että maahanmuuttajat ovat aliedustettuina kuntavaikuttajina.

– Kaikkien Suomessa asuvien on päästävä vaikuttamaan asuinalueensa asioihin. Erityisesti on tuettava maahanmuuttajanaisten kuntavaikuttamiseen osallistumista, vasemmistoliitto painottaa.

Sen mielestä maahanmuuttojärjestöjen roolia kunnissa on vahvistettava ja ne on otettava kunnan kumppaniksi kotouttamisessa.

– Kunnallisiin luottamustehtäviin osallistuminen tukee maahanmuuttajien kotoutumista, se muistuttaa.

Vasemmistoliitto sanoutuu irti kaikesta rasismista. Se ei tee myöskään vuoden 2012 kunnallisvaaleissa yhteistyötä rasismiin myötämielisesti suhtautuvien tahojen kanssa.

– On tärkeää, etteivät poliittiset puolueet lähde mukaan luomaan yhteiskuntaan rasistista ilmapiiriä pikavoittojen toivossa, puoluevaltuusto toistaa.

– Uusille suomalaisille kuuluvat ihmisarvo, oikeudet ja velvollisuudet kuten kaikille Suomessa eläville ja asuville.

Vasemmisto tukee kannanotollaan juuri presidenttiehdokkaakseen valitsemansa puolueen puheenjohtaja Paavo Arhinmäen heti presidentinvaalikampanjan alussa esiin nostamaa rasisminvastaisuutta.

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto päätti sunnuntaina puolilta päivin kokouksensa, joka alkoi lauantaina Helsingissä.


______________________________________________

Vasemmistoliiton puoluevaltuuston kannanotto

Vasemmistoliitto kutsuu maahanmuuttajia ehdokkaaksi kuntavaaleihin. Maahanmuuttajat ovat aliedustettuina kuntavaikuttajina. Kaikkien Suomessa asuvien on päästävä vaikuttamaan asuinalueensa asioihin. Erityisesti on tuettava maahanmuuttajanaisten kuntavaikuttamiseen osallistumista.

Maahanmuuttojärjestöjen roolia kunnissa on vahvistettava ja otettava kunnan kumppaniksi kotouttamisessa. Kunnallisiin luottamustehtäviin osallistuminen tukee maahanmuuttajien kotoutumista.
Vasemmistoliitto sanoutuu irti kaikesta rasismista eikä tee myöskään vuoden 2012 kunnallisvaaleissa yhteistyötä rasismiin myötämielisesti suhtautuvien tahojen kanssa. On tärkeää, etteivät poliittiset puolueet lähde mukaan luomaan yhteiskuntaan rasistista ilmapiiriä pikavoittojen toivossa.
Uusille suomalaisille kuuluvat ihmisarvo, oikeudet ja velvollisuudet kuten kaikille Suomessa eläville ja asuville.