keskiviikko 7. lokakuuta 2009

HS: Nigerialaiset prostituoidut maksaneet seksipalkkioilla pääsyn Suomeen


Helsingin poliisi epäilee, että nigerialaisen rikollisryhmä on parittanut nigerialaisia naisia Suomessa ja järjestänyt heitä huomattavaa maksua vastaan tänne laittomasti.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan rikollisryhmän epäillään vaatineen naisilta tuhansia euroja pääsystä Afrikasta Euroopan seksimarkkinoille.

Rikollisryhmän epäillään järjestäneen Suomeen myös sellaisia naisia, joilla ei ole ollut varaa maksaa ryhmän vaatimaa summaa etukäteen.

Rahattomat naiset ovat maksaneet ryhmälle jälkikäteen tuloista, joita he ovat saaneet suomalaisilta miehiltä seksistä.

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut syyskuun loppupuolen ja lokakuun alun välisenä aikana viisi nigerialaistaustaista miestä ja naista törkeästä parituksesta epäiltyinä. Yhtä heistä epäillään myös törkeästä laittoman maahantulon järjestämisestä.

Vangitsemispöytäkirjoihin on merkitty epäiltyjen rikosten tekopaikaksi Helsinki.

Asiakirjoista voi päätellä, että poliisin käsityksen mukaan nigerialaisia naisia järjestettiin Suomeen ainakin huhtikuun alussa, jolloin törkeän laittoman maahantulon järjestämisen epäillään tapahtuneen.

Parituksen epäillään jatkuneen huhtikuun alusta syyskuun puoliväliin.

Poliisitutkinta on edelleen kesken.
____________________________

Etyjin ihmiskaupan vastainen erityisedustaja Eva Biaudet varoittaa, että Suomeen rantautuneessa nigerialaisten prostituutiossa piilee suuri ihmiskaupan riski.

Helsingin Sanomat kertoi keskiviikkona, että poliisi epäilee nigerialaisryhmän järjestäneen laittomasti Suomeen nigerialaisia prostituoituja ja parittaneen heitä täällä viime keväästä lähtien. Naiset ovat maksaneet tuhansia euroja päästäkseen Afrikasta Eurooppaan.

"Tätä nigerialaisten tapausta tulisi tutkia tavallista perusteellisemmin. Ei riitä, että kysytään naisilta itseltään, oletteko täällä vapaaehtoisesti. He tulevat usein vaikeista olosuhteista eivätkä halua palata Nigeriaan", Biaudet sanoo.

"Jos naiset ovat uhreja, heille olisi myönnettävä oleskeluluvat Suomeen."