maanantai 29. lokakuuta 2012

Iltalehti: Pakolaisnaiset nousivat Helsingin valtuustoon

Iltalehti/STT: Pakolaisnaiset nousivat Helsingin valtuustoon 29.10.2012
MTV3: Hetemaj lähtee murtamaan byrokratiaa Helsingin valtuustoon

Runsaasti julkisuutta saaneet pakolaisnaiset rynnistivät Helsingin kaupunginvaltuustoon.

Eniten ääniä keräsi kauppatieteitä opiskeleva Fatbardhe Hetemaj (kok), yli 2 100 ääntä. Kosovolaistaustainen Hetemaj valittiin vuoden pakolaisnaiseksi vuonna 2009.

Yli 1 600 äännellä valtuustoon pääsi SDP:n eduskuntaryhmän poliittisena avustajana työskentelevä Nasima Razmyar. Afganistanista Suomeen tullut Razmyar jäi viime vuoden eduskuntavaaleissa varasijalle. Hän on vuoden 2010 pakolaisnainen.

Myös vihreiden nykyinen kaupunginvaltuutettu Zahra Abdulla uusi paikkansa reilulla 1 400 äänellä. Vuoden 2003 pakolaisnainen Abdulla on kotoisin Somaliasta ja ammatiltaan kätilö.

Sen sijaan viime vuoden pakolaisnainen, sairaanhoitaja Saido Mohamed (kok.) jäi varasijalle miltei 500 äänellä. Somalitaustainen Mohamed valittiin vuoden pakolaisnaiseksi viime vuonna.

_____________________________

MTV3: Hetemaj lähtee murtamaan byrokratiaa Helsingin valtuustoon

Yksi Helsingin vaalipiiriin uutena edustajana nouseva maahanmuuttajataustainen edustaja on kokoomuksen Fatbardhe Hetemaj. Eduskuntavaaleissa täpärästi pudonnut Hetemaj sai nyt 2164 ääntä.

– Vaalit jännittivät. Luotimme perinteiseen jalkatyöhön ja moni onkin sanonut, että "sun Fade ei feidaa-liivimiehiä oli joka puolella", Hetemaj kertoi MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä.

Hetemajn tavoitteena on saada maahanmuuttajat integroitua nykyistä paremmin työelämään.

– Myös lupabyrokratia, joka on dinosaurusten aikainen täytyy murtaa. Tämä tsaarin aikainen byrokratia Helsingissä vie ihmisiltä sielun ja aion sitä edistää. Eikö siinä voisi käyttää esimerkiksi sähköisiä järjestelmiä ja tulla siten nykyaikaan.