keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Yle: Venäläistaloihin murtautuneille kovia tuomioita

Yle Etelä-Karjala: Venäläistaloihin murtautuneille kovia tuomioita 17.10.2012

Päätekijä tuomittiin kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Muiden kahdeksan tuomiot ovat ehdollisia. Etelä-Karjalan käräjäoikeus ei nähnyt teoissa rasistista motiivia.

Imatralaisnuorten tekemistä omakotimurroista ja muusta vahingonteosta on keskiviikkona Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa annettu varsin kovia tuomioita.

Päätekijä, vuonna 1991 syntynyt mies tuomittiin kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Muiden kahdeksan vankeustuomiot ovat ehdollisia ja niiden kestot vaihtelevat runsaasta vuodesta muutamiin kuukausiin.

Kaikkiaan tuomion sai yhdeksän iältään 18-34-vuotiasta henkilöä. Muun muassa venäläistaloihin tehdyt murrot herättivät huomiota, koska niissä epäiltiin olevan rasistinen motiivi. Tuomiossa tekijöillä ei kuitenkaan katsottu olleen rasistisia motiiveja.

Tekijät joutuvat myös korvaamaan aiheuttamiaan vahinkoja tuhansien eurojen arvosta. Suurimmat yksittäiset korvaukset aiheutuivat matkapuhelintukiaseman laitekopin ja sähkökeskuksen vaurioista.