keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Yle: Hämeenlinna perehdyttää maahanmuuttajia kuntavaaleihin

Yle: Hämeenlinna perehdyttää maahanmuuttajia kuntavaaleihin 10.10.2012

Äänioikeutetuilla maahanmuuttajilla on vaikeuksia löytää sopiva ehdokas kuntavaaleissa. Hämeenlinnassa äänestäviä maahanmuuttajia on noin 1000 ja ehdokkaita kymmenkunta. Hämeenlinna perehdyttää maahanmuuttajia suomalaiseen vaalijärjestelmään torstaina.

Maahanmuuttajia perehdytetään syksyn kuntavaaleihin tällä viikolla Hämeenlinnassa. Kuntavaalissa äänioikeuden omaavia maahanmuuttajia Hämeenlinnassa on vajaa tuhat.

Maahanmuuttajien työhönvalmentaja Tarja Helanen sanoo, että monille maahanmuuttajille vaaleihin osallistuminen ja ehdokkaan valinta on hankalaa etenkin kielivaikeuksien takia.

- Kun olen tavannut maahanmuuttajia, niin ensimmäinen kysymys joka heille on tullut mieleen, on ollut mistä minä tiedän ketä minä voin äänestää. Jos suomenkielen taito on vielä hieman puutteellinen, ei ehkä tule luettua suomenkielisiä sanomalehtiä tai nettisivuja niin tarkkaan. Tiedän kokemuksesta että on todella vaikea löytää se oma ehdokas, kun on uusi kotimaa ja uusi kulttuuri, sanoo Tarja Helanen.

Maahanmuuttajaehdokkaita kuntavaalissa on Hämeenlinnassa yhteensä kymmenkunta, heitä on mm. Kokoomuksen, sosialidemokraattien ja Vasemmistoliiton listalla.

Hämeenlinnan kaupunki järjestää maahamuuttajille perehdyttämistilaisuuden vaaleihin torstaina 11. lokakuuta.