maanantai 22. lokakuuta 2012

Aamulehti: Vaalitorilla väkivaltainen välikohtaus Tampereella

Aamulehti: Vaalitorilla väkivaltainen välikohtaus Tampereella 22.10.2012
Pauli Välimäki: Uusnatsit Vaalitorilla (blogi) 20.10.2012
Kansallinen Vastarinta: Paras lauantai ikinä – Video lisätty! 21.10.2012

Tampereen Keskustorilla tapahtui väkivaltainen yhteenotto lauantaina iltapäivällä. Välikohtaus tapahtui Raatihuoneen luona lähellä puolueiden vaalimökkejä. Asiasta on keskusteltu muun muassa Aamulehden blogisivustolla. Äärioikeistolainen liike Kansallinen Vastarinta ilmoittautuu verkkosivuillaan nujakan osapuoleksi. Verkkosivuilla on julkaistu myös kuvia lauantain tapahtumista.

Myös poliisin korviin on kantautunut huhuja siitä, että nujakka olisi poliittisesti värittynyt.

Poliisi sai ilmoituksen tilanteesta iltapäivällä neljän aikaan.

– Ilmoituksen mukaan paikalla oli jopa parikymmentä henkilöä. Kyse oli kahden eri ryhmän välisestä tönimisestä ja tuuppimisesta, rikoskomisario Petri Burmoi selvittää.

Poliisin saamien tietojen mukaan Keskustorilla saattoi tapahtua myös muunlaista pahoinpitelyä.

Paikalle hälytettiin kolme poliisin partiota. Poliisien ehtiessä paikalle tilanne oli jo rauhoittunut. Poliisit jäivät kuitenkin paikalle tarkkailemaan tilannetta,

Yksi noin 20-vuotias mies otettiin kiinni aggressiivisen käyttäytymisen vuoksi. Päihtynyt mies kuljetettiin poliisin putkaan.

Maanantaihin mennessä kukaan ei ollut tehnyt välikohtaukseen liittyen rikosilmoitusta pahoinpitelystä.

Poliisi selvittelee tapahtunutta mahdollisena kokoontumisrikkomuksena. Tilannetta pyritään selvittämään muun muassa valvontakamera-aineiston avulla.

Burmoin mukaan on syytä epäillä, että Keskustorilla oli järjestetty yleinen kokous, josta ei ollut tehty vaadittavaa ennakkoilmoitusta poliisille.