lauantai 5. joulukuuta 2015

Helsingin Sanomat: Kahdessa vastaanottokeskuksessa tapeltiin – paikalle useita poliisipartioita

Helsingin Sanomat: Kahdessa vastaanottokeskuksessa tapeltiin – paikalle useita poliisipartioita 5.12.2015

Keuruun vastaanottokeskuksessa syttyi perjantai-iltana tappelu, jossa oli ensitietojen mukaan ”usean kymmenen hengen kesken rähinää”, tiedottaa Sisä-Suomen poliisilaitos. Poliisi sai tiedon tappelusta noin kello 21 ja lähetti paikalle neljä partiota.

Paikan päällä selvisi, että kaksi miesasukasta pahoinpitelivät toisiaan.

”Siinä oli sitten isompi joukko ympärillä, jotka eivät kuitenkaan tapelleet keskenään”, Sisä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta selvennetään HS:lle.

Tappelun osapuolet selvisivät ilman akuuttia hoitoa vaativia vammoja, ja poliisi otti heidät kiinni ja vei heidät Jyväskylän poliisiasemalle. Kumpaakin kiinniotettua epäillään pahoinpitelystä.

Keuruun entisen pioneerirykmentin tiloissa avattiin syksyllä Suomen suurimpiin lukeutuva vastaanottokeskus, vaikka elokuussa Keuruun kaupunginvaltuusto vastusti turvapaikanhakijoiden sijoittamista kuntaan.

Myös Kihniön vastaanottokeskuksessa tapeltiin lauantain vastaisena yönä. Poliisi sai kello yhdeltä ilmoituksen ja lähetti paikalle kolme partiota.

Kahden asukaspariskunnan välisessä tappelussa yksi henkilö menetti tajuntansa, kun tätä lyötiin juomalasilla päähän.

Uhri vietiin lääkärintarkastukseen ja epäilty tekijä otettiin kiinni. Tekijää epäillään pahoinpitelystä.

Poliisi on viime kuukausina selvittänyt useita kymmeniä vastaanottokeskuksissa kirvonneita tappeluja, ja vastaanottokeskusten turvallisuus on ollut keskustelussa.

Marraskuun lopussa sisäministeriön kriisityöryhmä päätti, että kaikista vastaanottokeskuksista tehdään turvallisuusarviointi, jonka perusteella kaukana viranomaisista sijaitsevia keskuksia yhdistetään.

Marraskuussa poliisipartio joutui pakenemaan uhkaavaa tilannetta Lahden Hennalan vastaanottokeskuksessa kaasua ja patukkaa käyttämällä.