tiistai 1. joulukuuta 2015

Yle: Toholampi sanoi ei turvapaikanhakijoille

Yle: Toholampi sanoi ei turvapaikanhakijoille 1.12.2015

Toholampi on torpannut alaikäisten turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksikön perustamisen kunnan tiloihin. Kunnanhallitus ei myöskään lämpene vastaanottokeskuksen perustamiselle.

Kunnanjohtaja ehdotti maanantaisessa kokouksessa, että Maunun vanhainkoti vuokrattaisiin tukiasumispalveluita tarjoavalle yritykselle eli Lastensuojelupalvelu Ankkurille. Ehdotus kaatui kunnanhallituksessa, jossa 4 äänesti vastaan ja 3 äänesti tyhjää.

Jo aiemmin muun muassa Kaustisen kunta on kieltäytynyt vuokraamasta tiloja alaikäisten turvapaikanhakijoiden asuttamiseen.

Kunnanhallituksen mukaan Toholampi ei myöskään voi ylläpitää vastaanottokeskusta eikä tarjota kuntapaikkoja oleskeluluvan saaneille tai kiintiöpakolaisille. Kunnanjohtajan esityksessä Toholammilta löytyisi kyllä tarkoitukseen sopiva kiinteistö, mutta hallitus oli kiinteistöasiasta eri mieltä äänin 4-3.

Lastensuojelupalvelu Ankkuri on kartoittanut useammasta keskipohjalaiskunnasta tiloja asumisyksikölle. Suunnitelmissa on asuttaa tiloihin noin neljäkymmentä 16–17-vuotiasta ilman vanhempiaan maahan tullutta.