sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Demarinuoret ja Vasemmistonuoret: Äärioikeiston nousuun puututtava nyt

Demarinuoret ja Vasemmistonuoret: Äärioikeiston nousuun puututtava nyt 24.7.2011
Svenska YLE: "Hätska klimatet oroar" 25.5.2011

Demarinuoret ja Vasemmistonuoret ilmaisevat syvän järkytyksensä Norjan työväenpuolueen nuorisojärjestön AUF:n leirille perjantai-iltana tehdyn hyökkäyksen johdosta. AUF ja muut vasemmistolaiset nuorisojärjestöt tekevät tärkeää työtä fasismia ja rasismia vastaan. Nyt äärioikeistolainen fanaatikko tappoi yli 80 poliittisen nuorisojärjestön leirille osallistunutta.

”Tällainen hyökkäys poliittisesti aktiivisia nuoria vastaan on brutaali teko. Hyökkäys nimenomaan työväenpuolueen nuorisojärjestöä vastaan sekä pommi-isku Norjan hallituksen rakennuksiin osoittavat, että tekojen taustalla on poliittinen motiivi. Kyse on äärioikeistolaisesta terrori-iskusta”, painottaa Demarinuorten puheenjohtaja Timo Kontio.

Äärioikeistolaiset hyökkäykset ovat yleistyneet myös Suomessa viime vuosien aikana. Hyökkäys seksuaalivähemmistöjen Pride-kulkueeseen, netissä leviävä vihapuhe sekä äärioikeistolaisten toimijoiden uhkaukset tasavertaisuuden puolesta työskenteleviä tahoja vastaan ovat osoitus fasismin vahvistumisesta myös Suomessa.

”On järkyttävää, miten keskustelukulttuuri Suomessakin on muuttunut. Yhä hyökkäävämpiä puheenvuoroja esimerkiksi maahanmuuttajia sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajia vastaan sallitaan. Nyt on korkea aika puuttua vihapuheeseen ja rasismiin Suomessa. Viranomaisten on aika herätä järjestäytyneen äärioikeistolaisuuden nousuun ja asettaa näiden ryhmien toiminnan lopettaminen prioriteetikseen”, sanoo Vasemmistonuorten puheenjohtaja Li Andersson.

Nuoria toimijoita tarvitaan työssä tasavertaisuuden ja solidaarisuuden puolesta nyt enemmän kuin koskaan. Pohjoismaissa jokaisella on oltava oikeus ja mahdollisuus tehdä työtä oikeudenmukaisuuden eteen pelkäämättä henkensä puolesta.

Demarinuoret ja Vasemmistonuoret ilmaisevat syvän osanottonsa uhreille, perheille ja omaisille.

Lisätietoa:

Timo Kontio
Demarinuorten puheenjohtaja

Li Andersson
Vasemmistonuorten puheenjohtaja