perjantai 29. heinäkuuta 2011

Verkkouutiset: Halla-aho: ”Tuomioja syyllistyy vihanlietsontaan kommenteillaan vihapuheista”

Verkkouutiset: Halla-aho: ”Tuomioja syyllistyy vihanlietsontaan kommenteillaan vihapuheista” 29.7.2011

Jussi Halla-aho (ps.) syyttää ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) Norjan tragedian käyttämisestä poliittiseen pisteiden keräämiseen.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoi Verkkouutisten haastattelussa, että kaikkia vihapuheita kohtaan "pitää olla aikalailla nollatoleranssi", ja että perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on "ehkä vähän opportunistisesti päästänyt [vihapuheet] puolueessaan iskostumaan".

Erkki Tuomiojan puheet ovat eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mielestä erittäin halveksuttavaa toimintaa.

- Sanoisin, että ulkoministeri Tuomioja tanssii irvokkaasti Norjan tragedian uhrien haudoilla.

Halla-ahon mielestä Tuomiojan ja muiden arvostelijoiden pitäisi miettiä omaa vastuutaan siitä, että he lietsovat vihaa perussuomalaisia vastaan ja syyttävät epäsuorasti heitä Norjan tragediasta.

- Entäpä jos joku oikeasti innostuu siitä ja ryhtyy väkivallan tekoihin perussuomalaisten kannattajia, ehdokkaita tai edustajia kohtaan? Mikä on heidän vastuunsa? Minun mielestäni Tuomioja syyllistyy tyylipuhtaaseen vihan lietsontaan ja vihapuheisiin noilla kommenteillaan, Halla-aho sanoo.

Populismilla elitismiä vastaan

Halla-aho toteaa, että perussuomalaiset eivät ole elitistinen puolue, vaan puolue, joka on tavallisten ihmisten asialla. Se hyväksyy suomalaiset sellaisenaan kun he ovat ja pyrkii puolustamaan suomalaisten etua.

Islamin vastaisuudesta ei kuitenkaan hänen mukaansa ole kyse.

- Me vastustamme maahanmuuttoa, josta on Suomelle haittaa. Tosiasia näyttää olevan se, että islamilaisista maista muuttaneet maahanmuuttajat kulttuurillisista syistä muun muassa kokevat kaikkein suurimpia vaikeuksia integroitumisessa suomalaiseen elämän menoon. En minä pitäisi tätä islamin vastaisuutena.

"Perussuomalaiset yhtenäisin puolue"

Halla-aho ei ole havainnut mitään merkkejä erilaisista fraktioista tai klikeistä puolueen sisällä.

- Minun havaintoni mukaan perussuomalaiset on luultavasti kaikkein yhtenäisin puolue eduskunnassa.

Tuomiojan nimitti Verkkouutisten haastattelussa perussuomalaisten Halla-ahon ympärille ryhmittynyttä maahanmuuttokriittistä ryhmä puolueen "taistolaisvähemmistöksi".

- Minun mielestäni siinä on tiettyä camp-huumoria, että vanha ääri-vasemmistolainen, Erkki Tuomioja, ryhtyy haukkumaan kunnon kansalaisia taistolaisiksi, Halla-aho kommentoi.

Uusia vastakkainasetteluita

Halla-aho näkee oikeiston ja vasemmiston perinteisen vastakkainasettelun aikansa eläneeksi.

- Siinä missä vasemmisto on luopunut sosialismin tavoittelusta, niin oikeisto on siirtynyt kohti vasemmistoa tai kohti keskustaa. Meillä oikeastaan on tällä hetkellä tosiasiallinen kaksipuoluejärjestelmä, perussuomalaiset vastaan kaikki muut.

Hänen mielestä jako menee siinä, mikä on suomalaisen valtiovallan ydintehtävä? Ajaako se eliitin etua vai tavallisten suomalaisten etua.

Halla-ahon mukaan oleellisin piirre perussuomalaisissa on kansallismielisyys ja tahto puolustaa suomalaisten etua. Konservatiivinen ideologia ei Halla-ahon mielestä suoraan sovi puolueen ja sen jäsenten ajatusmaailman määrittäjäksi.