perjantai 29. heinäkuuta 2011

HS: Halla-aho kiistää tiiviit yhteydet vasta-jihad-liikkeeseen

Helsingin Sanomat: Halla-aho kiistää tiiviit yhteydet vasta-jihad-liikkeeseen 29.7.2011

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) kiistää, että hänellä olisi tiiviit yhteydet niin sanottuun vasta-jihad-verkostoon.

Halla-aho sanoi keskiviikkona Uusisuomi.fi:ssä, ettei hän tunne vasta-jihad-liikettä, mutta lukee verkostoon lukeutuvaa Gates of Vienna -sivustoa "silloin tällöin". Hän toisti saman HS:lle torstaina.

"Vasta-jihad on minulle pelkkä sana, johon olen törmännyt. Gates of Vienna -blogia toki luen silloin tällöin."

Halla-ahon yhteyksistä Gates of Viennaan tuli torstaina kuitenkin vastakkaista tietoa. Tampereen yliopiston tutkija Jussi Jalonen huomautti blogitekstissään, että Gates of Viennan sivulla Halla-ahoa kutsutaan sivuston kirjeenvaihtajaksi ja kääntäjäksi. Halla-ahon Scripta-blogin etusivulla on myös linkki Gates of Viennaan.

Halla-ahon mukaan kyse on "merkitysvivahde-eroista".

"Tämä liittyy varmaan merkitysvivahteen eroon englannin kielen sanan 'correspondent' ja suomen 'kirjeenvaihtajan' välillä", Halla-aho sanoi.

Kun Halla-aholta kysyi tarkennusta siihen, mikä merkitysvivahteen ero käytännössä on, hän alkoi huutaa, eikä vastannut kysymykseen.

Gates of Viennan ylläpito ei vastannut torstaina kysymyksiin Halla-ahon roolista sivustolla.

Gates of Vienna -sivustolla on Halla-ahon mukaan julkaistu kaksi hänen kirjoitustaan englanniksi käännettynä. Toinen artikkeleista käsittelee Suomen aselainsäädäntöä, toinen maahanmuuttajien rikollisuutta Suomessa.

Halla-aho on eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja. Hänen työnsarkaansa kuuluvat muun muassa maahanmuuttoon liittyvät lait ja aseiden käyttöön liittyvät lait. Hän on vastustanut aselakien kiristämistä.

Internetin blogisivuista koostuva vasta-jihad (Counter Jihad) nousi suuren yleisön tietoisuuteen, kun selvisi, että Norjassa joukkomurhasta epäilty Anders Behring Breivik oli koostanut ideologiansa kyseisen verkoston blogeista.

Blogit ovat voimakkaan islaminvastaisia. Monissa niistä uskotaan, että muslimit ovat valloittamassa Euroopan muutamassa vuosikymmenessä, ja että länsimainen vasemmisto on tähän syyllinen.

Breivik seurasi blogeja säännöllisesti, ja hän myös viittasi 1500-sivuisessa manifestissaan Halla-ahoon.

Vaikka Halla-aho sanoo tuntevansa vasta-jihad-liikkeen huonosti, hänen bloginsa vieraskirjasta löytyy keskustelua "counterjihadista".

Esimerkiksi vuonna 2008 vieraskirjassa nimettömänä esiintyvä kirjoittaja sanoo, että kymmenien miljoonien maahanmuuttajien "tuonti" Eurooppaan johtaa "väistämättä suursotaan", ja että vasemmisto on tähän syyllinen. Kirjoittajan mukaan vasta-jihadistit joutuvat pian lopettamaan tukeutumisen "pelkkään arvokeskusteluun ja propagandaan" ja laskeutumaan "kohti punaista tasoa".

Halla-aho ei osannut selittää, mitä "punainen taso" tarkoittaa.

"En noihin apokalyptisiin visioihin ota kantaa, mutta huonoon suuntaan ollaan menossa", Halla-aho sanoi, ja viittasi maahanmuuttajavaltaisiin lähiöihin Länsi-Euroopassa.

____________________________________________

Helsingin Sanomat: Halla-aho kiistää huutaneensa HS:lle

Kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps) kiistää Hommaforumilla huutaneensa HS:n haastattelussa.

"Jokainen voi sitten tahollaan pohtia, miten todennäköistä on, että ryhtyisin kenellekään huutamaan. Olisi mukavaa, jos [HS:n toimittaja] Huusko täsmentäisi, oliko kyseessä eläimellinen 'aaaaarggh'-tyyppinen huuto vai jokin muu", Halla-aho kirjoittaa.

Tänään Helsingin Sanomissa julkaistussa haastattelussa Halla-aholta kyseltiin hänen yhteyksiään niin sanottuun vasta-jihad-blogiverkostoon.

HS:n haastattelun alussa Halla-aho kertoi kääntäneensä ja lähettäneensä vasta-jihad-verkostoon kuuluvalle Gates of Vienna -blogisivustolle henkilökohtaisesti yhden artikkelin. Toisen Halla-ahon artikkelin oli sivustolle kääntänyt ja lähettänyt joku toinen henkilö Halla-ahon luvalla.

Tämän jälkeen Halla-aholta kysyttiin, miten hän selittää sen, että Gates of Vienna kutsuu häntä sivuston kirjeenvaihtajaksi ja kääntäjäksi.

"Tässä on kyseessä varmaankin jokin merkitysvivahde-ero englannin sanan 'correspondent' ja Suomen 'kirjeenvaihtajan' välillä. Mä kerroin sulle juuri äsken, mikä mun kontribuutioni on", Halla-aho sanoi.

Tämän jälkeen Halla-aholta kysyttiin, "mikä se merkitysero on", jolloin kansanedustaja menetti malttinsa ja huusi puhelimeen:

"Mä kerroin sulle juuri äsken! Kuuntele!".

Huudon jälkeen Halla-aho rauhoittui ja toisti hetkeä aiemmin esittämänsä kahden artikkelin yhteyden Gates of Vienna -blogiin. Sanojen merkitysvivahde-eroja hän ei tarkentanut.

Tavanomaiseen tapaan HS nauhoitti haastattelun.