keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

HS: Perussuomalaiset nuoret: Moniavioisuus osa islamisaatiota

Helsingin Sanomat: Perussuomalaiset nuoret: Moniavioisuus osa islamisaatiota 20.7.2011

Perussuomalaiset nuoret torppaavat vihreiden nuorisojärjestön (ViNO) kannattaman moniavioisuuden Suomessa. Vihreiden nuorisojärjestön kanta moniavioisuuteen nousi tiistaina otsikoihin Iltalehden uutisoitua, että järjestö kannattaa lainmuutosta joka mahdollistaisi moniavioisuuden. Asia on kirjattu järjestön periaateohjelmaan jo vuonna 2009: "Avioliittolakia on muutettava siten, että laki ei määrittele puolisoiden sukupuolta eikä lukumäärää".

Perussuomalaisten nuorten mielestä avioliitto on naisen ja miehen välinen instituutio ja nykyinen lainsäädäntö vastaa suomalaista arvomaailmaa. Järjestö kirjoittaa tiedotteessaan, että vihreiden nuoret jättävät moniavioisuuteen liittyvät käytännön ongelmat täysin huomioimatta.

"Perussuomalaiset nuoret näkevät ViNO:n kannanoton olevan osa laajempaa eurooppalaista islamisaatiokehitystä, jossa perinteisistä eurooppalaisista arvoista luovutaan ja yhteiskuntaa muutetaan paremmin islamilaisia arvoja vastaavaksi", tiedotteessa todetaan.

Vihreiden nuorisojärjestön puheenjohtaja Inka Venetvaara sanoi tiistaina HS:lle, että moniavioisuuden mahdollistava lainmuutos on tuskin ajankohtainen ainakaan muutamaan vuoteen. Hän sanoi, että asia on kuitenkin syytä nostaa keskusteluun. Venetvaara myös korosti, että moniavioisuuden on perustuttava vapaaehtoisuuteen.

____________________________________________


Verkkouutiset: Vihreiden nuorten puheenjohtaja: "Me haluamme keskustella erilaisista asioista ilman tabuja"

Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtaja Inka Venetvaara mukaan islamilla ja sukupuolineutraalilla avioliittolailla ei ole mitään tekemistä keskenään.

Venetvaaran mukaan sen takia on harmillista, että perussuomalaiset nuoret puheenjohtajansa Simon Elon johdolla linkittävät ne toisiinsa.

- On tosi ikävää, jos he (perussuomalaiset) haluavat tehdä politiikasta jonkinlaisen friikkisirkuksen. Se ei kuitenkaan ole meidän tarkoituksemme, vaan me haluamme keskustella erilaisista asioista ilman tabuja.

Venetvaara muistuttaa, että koko keskustelu sai alkunsa verkkouutisten uutisoimassa juttusarjassa nuorisoliitoista, jossa perussuomalaisten puheenjohtaja Elo kysyi häneltä vihreiden nuorten liiton suhtautumista sukupuolineutraaliin avioliittolakiin.

- Me emme ole nostaneet tätä asiaa mitenkään agendalle.

- En jaksa lähteä mukaan keskusteluun, joka viedään ihan tarkoituksella toisille raiteille. Tässä ei ole kyse millään tavalla sukupuolineutraalista avioliittolaista, mutta ei myöskään millään tavalla muslimeista, maahanmuuttajista tai alaikäisistä. Tässä on kyse täysi-ikäisistä ihmisistä, jotka haluavat tehdä sopimuksia keskenään.

Politiikan yksinkertaistamista

Venetvaaran mukaan perussuomalaisten nuorten julkaisema kannanotto siitä, että moniavioisuus on osa islamisaatiota, on todella pitkälle vedetty johtopäätös.

- Tämähän on politiikan yksinkertaistamista sellaiseen muotoon, jonka he itsekin tietävät, että ei ole totta. Eihän Suomessa tehdä lakeja kenellekään muulle kuin Suomessa asuville ihmisille.

Venetvaaran mielestä perussuomalaiset nuoret hakevat selkeästi irtopisteitä julkaisemallaan kannanotolla.

- Tämä osoittaa sen, että ei olla kykeneviä keskustelemaan tästä aiheesta asiallisesti. On todella harmillista, että on kyseessä mikä tahansa aihe, pitää aina nostaa maahanmuuttajat esiin, jos se vain on mahdollista.