tiistai 26. heinäkuuta 2011

Iltalehti: Soini pysyy hiljaa

Iltalehti: Soini pysyy hiljaa 26.7.2011

Perussuomalaisten puheenjohtaja ei ole kommentoinut Norjan ampumatapausta mitenkään.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei ole ottanut kantaa viime perjantaina Norjassa sattuneeseen ampumatragediaan.

Iltalehti yritti turhaan tavoittaa Soinia sekä viikonloppuna että maanantaina useita kertoja puhelimitse ja sähköpostin avulla. Soini lomailee tällä hetkellä Irlannissa perheensä ja tuttaviensa kanssa.

Perussuomalaiset on ratsastanut viime viikkoina kannatuksensa huipulla. Tuoreissa Ylen gallupmittauksissa perussuomalaiset ovat Suomen suurin puolue.

Monet ovat kaivanneet suurimman puolueen puheenjohtajan kommentteja terrori-iskuihin, joiden vaikutuksia Suomeen pohditaan joka suunnalla. Useat muut huippupoliitikot ovat jo kommentoineet asiaa.

Soinin kommentteja odotetaan erityisesti siksi, että terrori-iskuista epäilty Anders Behring Breivik kuului aiemmin vuosien ajan Norjan edistyspuolueeseen, jota on maahanmuuttokriittisyydessään verrattu perussuomalaisiin.

Soini itsekin ihaili 2000-luvun alussa Carl Hagenin johtaman edistyspuolueen menestystä ja nosti esiin mahdollisuuden rakentaa oikeistopopulistinen puolue myös Suomeen.

Näitä kysyttiin

Iltalehti lähetti Timo Soinille maanantaina seuraavat kysymykset sähköpostitse ja tekstiviestillä.

1. Mitä ajatuksia Norjan ampumatapaus on teissä herättänyt?


2. Onko mielestänne Suomessa äärioikeistolaisen väkivallan uhka olemassa?


3. Ampujaksi epäilty Anders Behring Breivik oli aiemmin Norjan edistyspuolueen jäsen. Millainen edistyspuolue on luonteeltaan verrattuna perussuomalaisiin?

Iltalehden tietojen mukaan Soini palaa lomaltaan takaisin Suomeen tänään tiistaina.