perjantai 29. heinäkuuta 2011

HS: Tino Singh: Vihakirjoittelussa on kyse rodusta

Helsingin Sanomat: Tino Singh: Vihakirjoittelussa on kyse rodusta 29.7.

Helsinkiläinen Tino Singh on huolissaan netissä lisääntyneistä vihakirjoituksista. "Siellä kytee viha maahanmuuttajia ja kansainvälistymistä vastaan", Singh sanoo.

Singh alkoi kavereineen tutkia tarkemmin vihakirjoituksia. He huomasivat, että keskustelu- ja kommentointipalstoilla liikkuvat samat väitteet.

He otaksuivat, että kirjoitusten takana on pieni aktiivinen joukko.

"Yksi henkilö esiintyi palstoilla useilla nimimerkeillä. Hän kysyi jotakin ja vastasi tai kommentoi sitä toisella nimellä. Niin saatiin näyttämään, että kirjoittajia on paljon. Se on kansainvälinen ilmiö, jota nimitetään trollaukseksi."

Vihakirjoittelu oli suunnitelmallista, johdettua ja erittäin järjestelmällistä, hän sanoo.

"Identtiset väitteet, teoriat ja videot leviävät kaikkialla verkossa. Silloin rupesi pelottamaan, että pieni ryhmä kaappasi keskustelun ja että media ja poliittinen järjestelmä menivät siihen mukaan."

Vihakirjoitukset ovat kansainvälinen ilmiö, Singh sanoo.

"Koko Euroopassa tapahtuu samaa. Samat argumentit ja tukiargumentit kiertävät netissä sielläkin. Kyse on samasta eli islam nähdään uhkaksi ja monikulttuurisuus on hanurista."

"Suomalaisten maahanmuuttokriittisten poliitikkojen ja ryhmien retoriikka on yksi yhteen Norjan terroritekojen tekijän ajatusten kanssa", hän lataa.

Singhin mukaan kyse on rodusta.

"Ei kirjoituksissa vastusteta ruotsalaisia tai virolaisia vaan tummia, erinäköisiä ihmisiä. Niissä kaikuu vanha kunnon kansallissosialismi. Sana rotu on korvattu sanalla kulttuuri ja juutalaiset islaminuskoisilla."

Vihakirjoittelun vastapooliksi Singh perusti Facebookiin Minun Suomeni on kansainvälinen -sivuston.

Hän oli myös yhdessä aktiivien kanssa perustamassa Kansainvälinen Suomemme -yhdistystä.

Nyt sunnuntaina he haluavat koota ihmisiä osoittamaan mieltä suvaitsevaisen Suomen puolesta.Tino Singhin haastattelu julkaistaan kokonaisuudessaan perjantain Helsingin Sanomissa.