maanantai 25. heinäkuuta 2011

Iltalehti: Hommaforumin keskustelupalsta aukesi myöhään sunnuntaina

Iltalehti/STT: Hommaforumin keskustelupalsta aukesi myöhään sunnuntaina 25.7.2011

Maahanmuuttokriittisen Hommaforum-nettisivuston keskustelupalstan kommentointi avattiin myöhään sunnuntai-iltana, mutta sivustolle pääsy oli hankalaa ilmeisesti suuren vierailijamäärän vuoksi.

Keskustelupalsta suljettiin sunnuntaiaamuna noin puolen vuorokauden ajaksi. Sulkemisen syynä oli Norjan veritöistä käyty vilkas keskustelu, johon liittyneet asiattomat viestit teettivät sivuston ylläpitäjille paljon töitä.

Hommaforumin etusivulla olleessa viestissä sanottiin sunnuntaina, että Anders Behring Breivikin veriteot eivät ole puolusteltavissa.

- Hommaforumin perusajatus aivan alusta asti on ollut se, että poliittiset erimielisyydet on kyettävä ratkaisemaan avoimen keskustelun ja demokraattisen poliittisen vaikuttamisen keinoin. Ei milloinkaan väkivallalla.

Yksi viestin allekirjoittajista oli kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps). Omalla Facebook-sivullaan Halla-aho kommentoi Norjan tapahtumia värikkäämmin sanankääntein.

- Monet suomalaiset, joilla orgasmi keskeytyi, kun hommalaiset eivät polttaneetkaan tamperelaista pizzeriaa, ottavat nyt hyvitystä korkojen kera. Tiedoksi, että en kadu mitään kirjoittamaani, enkä ota minkäänlaista vastuuta Breivikin teosta, ja aion jatkaa samalla linjalla, koska huono maahanmuutto on huonoa ja monikulttuurisuus hanurista Breivikin teosta riippumatta ja huolimatta, Halla-aho kirjoitti sunnuntai-iltana.