sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Ilta-Sanomat: Hommaforum-sivusto suljettiin Norjan tragedian takia

Ilta-Sanomat: Hommaforum-sivusto suljettiin Norjan tragedian takia 24.7.2011

Maahanmuuttokriittinen sivusto on suljettu sunnuntain ajaksi Norjan tapahtumien takia. Terroriteot aiheuttivat sivustolla liiankin kiivasta keskustelua.
Maahanmuuttokriittinen keskustelupalsta Hommaforum on suljettu sunnuntain ajaksi.

Forumin etusivulle on ilmestynyt muun muassa kansanedustaja Jussi Halla-ahon ja sivuston perustaja Matias Turkkilan allekirjoittama teksti, jossa kerrotaan, että sivusto viettää hiljaisen hetken Norjan uhrien muistoksi.


"Hommaforum viettää hiljaisen sunnuntain Norjan uhrien muistoksi.


Oslon ja Utöyan saaren veriteot eivät ole puolusteltavissa, eikä moisia järjettömyyksiä voida millään perustella.


Hommaforumin perusajatus aivan alusta asti on ollut se, että poliittiset erimielisyydet on kyettävä ratkaisemaan avoimen keskustelun ja demokraattisen poliittisen vaikuttamisen keinoin. Ei milloinkaan väkivallalla."

Turkkilan mukaan sivuston sulkemiseen päädyttiin, koska keskustelu Norjan tapahtumista kävi liian kiivaana suuntaan jos toiseen.

- Tänään on suruliputuspäivä koko maassa. On hyvä hetki nyt pohtia ja olla nyt ehkä niin kauheasti netissä kiivailematta, Turkkila sanoo IS:lle.

Hommaforum aukeaa jälleen sunnuntai-iltana kello 22.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä verkkolehti Uusi Suomi.
______________________________________________

Iltalehti: Hommaforumin keskustelut suljettiin sunnuntaiksi

Maahanmuuttokriittisen Hommaforum-nettisivun keskustelupalstan kommentointi suljettiin sunnuntain ajaksi.

Sulkemisen syynä oli Norjan veritöistä käyty vilkas keskustelu, johon liittyneet asiattomat viestit teettivät sivuston ylläpitäjille paljon töitä.

- Sovittiin, että pidetään tällainen hiljainen sunnuntai, Homma ry:n puheenjohtaja Matias Turkkila kertoi STT:lle.

Hommaforumin etusivulla olleessa viestissä todettiin, että Norjan Oslon ja Utöyan saaren veriteot eivät ole puolusteltavissa.

- Hommaforumin perusajatus aivan alusta asti on ollut se, että poliittiset erimielisyydet on kyettävä ratkaisemaan avoimen keskustelun ja demokraattisen poliittisen vaikuttamisen keinoin. Ei milloinkaan väkivallalla, viestissä sanottiin.

Perjantain jälkeen keskustelu sivuilla on ollut erittäin vilkasta, ja Norjan iskujen viestiketjua oli sunnuntai-iltapäivään mennessä luettu liki 40 000 kertaa.

Sunnuntain aikana Hommaforumin sivuille pääsy oli hankalaa.

______________________________________________


Uusi Suomi: Norjan joukkomurha: Hommaforum lyötiin kiinni

Maahanmuuttokriittinen keskustelupalsta Hommaforum on suljettu sunnuntain ajaksi. Asiasta ilmoitetaan Hommaforumin etusivulla.

Muun muassa sivuston perustaneen Matias Turkkilan sekä perussuomalaisten kansanedustajan Jussi Halla-ahon allekirjoittaman viestin mukaan hiljaista sunnuntaita vietetään Norjan uhrien muistoksi.

– Hommaforumin perusajatus aivan alusta asti on ollut se, että poliittiset erimielisyydet on kyettävä ratkaisemaan avoimen keskustelun ja demokraattisen poliittisen vaikuttamisen keinoin. Ei milloinkaan väkivallalla, viestissä kerrotaan.

– Aseisiin tarttuminen suistaa tuhon tielle nopeammin kuin mikään muu kuviteltavissa oleva.

Sivuston perustaja Turkkila kertoo Uudelle Suomelle, että ennen sunnuntaita sivustolla oli vieraillut poikkeuksellisen paljon vieraita ja Hommaforum oli joutunut myös verkkohyökkäyksen kohteeksi. Lisäksi riidanhaluiset ja asiattomat kirjoitukset olivat teettäneet ylläpidolle paljon työtä, mitkä olivat osasyitä sivuston väliaikaiseen sulkemiseen.

Hommaforum avataan jälleen tänään illalla kymmeneltä.