lauantai 30. heinäkuuta 2011

Ilta-Sanomat: Sdp haluaa Jussi Halla-Ahon eroa

Ilta-Sanomat: Sdp haluaa Jussi Halla-Ahon eroa 30.7.2011

Norjan iskujen huolestuttama Sdp haluaa kansanedustaja Jussi Halla-ahon (ps) syrjään turvallisuusasioista vastaavan valiokunnan puheenjohtajan paikalta.

Asia tuli esille Norjassa, jossa IS tapasi Sdp:n puoluesihteerin, kansanedustaja Mikael Jungnerin.

Jungner kertoi, että sosiaalidemokraatit aikovat kyseenalaistaa Halla-ahon aseman eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana.

- Hallintovaliokunta kuitenkin vastaa mm. turvallisuusasioista, Jungner perusteli IS:lle.

Lue lisää aiheesta viikonvaihteen Ilta-Sanomien paperiversioista!

_____________________________________

MTV3: Ilta-Sanomat: SDP tahtoo Halla-ahon eroa

Sdp aikoo kyseenalaistaa perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-Ahon aseman eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Sdp:n puoluesihteeri Mikael Jungner sanoi Ilta-Sanomille syyksi sen, että valiokunta vastaa muun muassa turvallisuusasioista.

Jungnerin mukaan Sdp:n eduskuntaryhmä käsittelee asiaa elokuun puolivälissä kesäkokouksessa.

– Sitä ennen olisikin suotavaa, että Halla-aho tahollaan miettisi asemaansa, Jungner sanoi lehdelle.

Halla-aho on saanut julkisuutta Norjan joukkosurmien jälkeen, koska Anders Behring Breivik siteerasi Halla-ahon kirjoituksia manifestissaan. Helsingin Sanomat kirjoitti eilen, että Halla-aholla olisi yhteys islaminvastaiseen Gates of Vienna -blogiin.

_____________________________________________

MTV3: Jungner: Halla-ahon on mietittävä asemaansa

SDP:n puoluesihteeri Mikael Jungner ei halua vielä nimetä, minkälaisiin toimenpiteisiin puolue on valmis, mikäli perussuomalaisten Jussi Halla-Ahon toimiminen hallintovaliokunnan puheenjohtajana ei saa tukea. Jungner kertoi Ilta-Sanomissa, että puolueen eduskuntaryhmä aikoo käsitellä asiaa kesäkokouksessaan parin viikon päästä.

– Nyt on ennenaikaista arvioida mahdollisia jatkotoimia. Demarit miettivät asiaa muutaman viikon päästä kesäkokouksessaan. Omasta mielestäni aihe oli kuitenkin hyvä nostaa esiin jo ennen kokousta ja toivoa, että Halla-aho tahollaan miettisi omalta kannaltaan kaikkein järkevintä ratkaisua, Jungner sanoo MTV3 Uutisille.

– Ei tässä kannata turhaan vastakkainasettelua rakentaa. Samaan aikaan on kuitenkin selvää, että hallintovaliokunnan puheenjohtajuus on niin merkittävä toimi, että se vaatii laajaa luottamusta eduskunnalta. Vaikka perinteisesti kukin puolue päättää itse omat valiokuntapuheenjohtajansa, niin on syytä ottaa huomioon myös koko eduskunnan tahto.

Toistaiseksi SDP ei ole ollut yhteydessä muihin puolueisiin asian tiimoilta.

– SDP miettii ensin oman kantansa, ja sen pohjalta käydään tarvittaessa keskusteluja muiden puolueiden kanssa. Nyt kaikki voivat tahoillaan miettiä rauhassa, mikä olisi eduskunnan toimivuuden kannalta paras ratkaisu, Jungner toteaa.

Halla-aho on saanut julkisuutta Norjan joukkosurmien jälkeen, koska veriteoista syytetty Anders Behring Breivik mainitsi hänet internetissä julkaisemassaan manifestissa. Maahanmuuttokriittisyydestään tunnettu Halla-aho johtaa hallintovaliokuntaa, jonka vastuulla ovat juuri maahanmuuttoasiat.

– Oikeastaan koko eduskuntavaalien jälkeisen ajan Halla-aholla on ollut erilaisia puheenvuoroja ja näkemyksiä, jotka ovat herättäneet paitsi huolta myös kritiikkiä muuallakin. Kyse ei ole politiikasta tai politikoinnista - kyse on vain ja ainoastaan Halla-ahon erilaisista avauksista, kirjoituksista ja mielipiteistä. Poliittisten puolueiden välillä ei ole ongelmaa, vaan kysymys on yhden henkilön tavasta toimia, Jungner painottaa.