maanantai 1. maaliskuuta 2010

Kansan Uutiset: Keski-Suomen Vasemmistonuoret kovistelee Jyväskylän kaupunkia

Kansan Uutiset: Keski-Suomen Vasemmistonuoret kovistelee Jyväskylän kaupunkia 1.3.2010

Keski-Suomen Vasemmistonuoret vaatii Jyväskylän kaupunkia kantamaan vastuunsa maahanmuuttajien yhdenvertaisuudesta ja turvaamaan monikulttuurikeskus Glorian toiminnan.

Monikulttuurikeskus saa viimeistä vuotta rahoitusta Raha-automaattiyhdistykseltä, minkä jälkeen keskuksen 7 000 kävijää ovat vaarassa jäädä ilman yhteistä kokoontumis- ja kouluttautumispaikkaa. Oulussa, joka on maahanmuuttajaväestön suhteellisen osuuden vuoksi verrattavissa Jyväskylään, kaupunki budjetoi vuosittain 150 000 euroa monikulttuurikeskuksensa toimintaan.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret vaatii Jyväskylän kaupunkia välittömästi korjaamaan välinpitämättömän suhtautumisensa maahanmuuttajien tukipalveluita kohtaan.

Monikulttuurikeskuksen toiminnan lähtökohtana on kohtaaminen, joka tukee muun muassa uuteen yhteiskuntaan sopeutumista, tiedon siirtymistä, työllistymistä ja suvaitsevuuden lisääntymistä. Gloria tähtää maahanmuuttajien välisen verkostoitumisen lisäksi myös helpottamaan suhteiden muodostamista kantaväestöön. Räjähdysmäisesti kasvanut kävijämäärä osoittaa selvästi toiminnan merkityksellisyyden myös Jyväskylässä. Kuukausittain satoja jyväskyläläisiä palveleva keskus kamppailee kuitenkin rahoitusongelmiensa seurauksena nyt myös tilaongelmien kanssa.

– On käsittämätöntä, että kansainvälisyydellään kerskaileva Jyväskylän kaupunki ei ole valmis sitoutumaan maahanmuuttajien kotouttamiseen asiaan kuuluvalla tavalla. Kaupungin velvollisuutena on taata monikulttuurikeskuksen toiminnalle riittävä perusrahoitus, jotta maahanmuuttajien yhdenvertaisesta kohtelusta voidaan päästä takuuseen ja ehkäistä samalla heidän syrjäytymisriskiään”, kommentoi Keski-Suomen Vasemmistonuorten puheenjohtaja Ville-Veikko Pulkka.

Keski-Suomen Vasemmistonuoret on huolissaan myös siitä, että todellisilta ongelmilta silmänsä sulkevat rasistiset ryhmittymät ovat päässeet määrittelemään Suomessa tällä hetkellä käytävän maahanmuuttokeskustelun kulun. Monikulttuurisuuden lisääntyessä kovaa vauhtia Jyväskylässä kaupungilla ei ole varaa lähteä tähän keskusteluun mukaan, vaan kaupungin on huolehdittava, että jokainen jyväskyläläinen saa yhdenvertaisen kohtelun etnisestä taustastaan huolimatta.

– Yhdenvertaisuus on vasemmistolaisen politiikan lähtökohtia. Samaa ei voi sen sijaan sanoa oikeistopolitiikasta kuunnellessa vaikkapa kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydmanin näkemyksiä maahanmuuttopolitiikasta, Pulkka toteaa