torstai 1. joulukuuta 2011

YLE: Kunnat lämpenevät pakolaisten vastaanotolle

YLE Pohjanmaa: Kunnat lämpenevät pakolaisten vastaanotolle 1.12.2011
Ilkka: Ähtäri ei aio ottaa pakolaisia 28.11.

Pohjanmaalla muutama kunta on toivonut ELY-keskukselta lisäaikaa vastata kiintiöpakolaisten vastaanottoa koskevaan tiedusteluun. Etelä-Pohjanmaalla 4-5 kuntaa on todennut haluavansa keskustella asiasta lisää ELY-keskuksen kanssa.

Maahanmuuttopäällikkö Hanna Auranen sanoo, että vastaukset ovat positiivisia signaaleja kunnilta. Tällä hetkellä Etelä-Pohjanmaan kunnista ainoastaan Seinäjoki on vastaanottanut kiintiöpakolaisia. Pohjanmaalla kiintiöpakolaisia vastaanottaa suurin osa kunnista, vuosittainen määrä on noin 130 pakolaista.

Lisäaikaa tiedusteluun on pyydetty niistä Pohjanmaan kunnista, joissa kiintiöpakolaisia ei vielä ole. Suomeen on tulossa kiintiöpakolaista Kongosta, Afganistanista ja Myanmarista.

_________________________________________

YLE Keski-Pohjanmaa: Pakolaiset askarruttavat Kaustisen seutukunnassa

Kaustisen seutukunnan kunnat halusivat jatkoaikaa pakolaiskysymyksen pohdintaan. Asia selvinnee kevääseen mennessä. ELY-keskukset ovat kyselleet vastaanottohalukkuutta niiltä kunnilta, joissa ei pakolaisia vielä ole.

Tällä hetkellä pakolaisia on muun muassa Kokkolassa, Pietarsaaressa ja kaksikielisissä kunnissa. Pohjanmaan ELY-keskuksen alueelle tulee vuosittainnoin 130 pakolaista. Suomeen tulee vuosittain 750 kiintiöpakolaista. Tulossa on ihmisiä Kongosta, Afganistanista ja Myanmarista.
__________________________________________

Ilkka: Vimpelikin lähtee mukaan pakolaisneuvotteluihin 29.11.

Vimpelin kunnanhallitus päätti aloittaa neuvottelut Etelä-Pohjanmaan Ely-keskuksen kanssa kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta.

Neuvotteluihin lähdöstä ovat jo aiemmin ilmoittaneet myös muut Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen jäsenkunnat Alajärvi ja Soini.
__________________________________________

Ilkka: Ähtäri ei aio ottaa pakolaisia 28.11.

Ähtärin kaupunki ei ryhdy Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen esittämiin neuvotteluihin pakolaisten vastaanottamisesta.

Ähtärin linjauksesta päätti tänään kokoontunut kaupunginhallitus.

Päätös koskee niin vuotta 2012 kuin 2013.