keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Ilta-Sanomat: ”Love, sex, fuck” – mies seurasi 26-vuotiasta naista yökerhosta, hiveli takapuolta ja nuoli kaulaa

Ilta-Sanomat: ”Love, sex, fuck” – mies seurasi 26-vuotiasta naista yökerhosta, hiveli takapuolta ja nuoli kaulaa 9.12.2015

Poliisihallitus tiedotti perjantaina, että turvapaikanhakijoiden epäillään syyllistyneen noin 15 seksuaaliseen ahdisteluun tänä vuonna. Kuopiossa tapahtui syksyllä ahdistelutapaus, josta on nyt annettu tuomio.

POLIISIHALLITUS tiedotti perjantaina turvapaikanhakijoiden tekemiksi epäillyistä rikoksista. Poliisihallituksen mukaan poliisin tietoon tulee vuosittain noin 1 000 raiskausrikosta ja tänä vuonna ilmoituksia niistä on kirjattu aikaisempia vuosia enemmän. Noin kymmenessä tämän vuoden aikana poliisin tietoon tulleessa raiskausrikoksessa on poliisihallituksen mukaan epäiltynä turvapaikanhakija.

Turvapaikanhakijoiden epäillään syyllistyneen myös noin 15 seksuaaliseen ahdisteluun tänä vuonna. Kyseessä ovat poliisin tietoon tulleet tapaukset, joista on kirjattu rikosilmoitus. Kaiken kaikkiaan seksuaalisesta ahdistelusta kirjataan kuukausittain noin 20 rikosilmoitusta.

Näiden lisäksi poliisihallitus kertoo viranomaisten saaneen tämän vuoden aikana vihje- ja havaintotietoja, joiden mukaan turvapaikanhakijat ovat seurailleet, lähennelleet tai kosketelleet etupäässä nuoria suomalaisia naisia.


ERÄS tuore tapaus on Kuopiosta. Siitä on nyt annettu käräjäoikeudessa tuomio. Tuntematonta naista öisellä kadulla seurannut, lääppinyt ja kaulasta nuollut irakilainen turvapaikanhakija on tuomittu Pohjois-Savon käräjäoikeudessa seksuaalisesta ahdistelusta 180 euron sakkoihin. Mies velvoitettiin korvaamaan naiselle henkisestä kärsimyksestä 500 euroa.

26-vuotias nainen oli lokakuisena yönä palaamassa kuopiolaisesta yökerhosta. 24-vuotias irakilaismies lyöttäytyi naisen seuraan keskustassa.

Nainen ei onnistunut karistamaan miestä kintereiltään. Naisen mukaan mies näytti turvapaikkahakemuksensa ja kuvia Turkista, josta mies kertoi tulleensa. Mies ilmoitti rakastavansa naista.

– Mies silitti hiuksiani ja sanoi love, sex ja fuck, nainen kuvaili myöhemmin kuulustelussa.

Naisen mukaan mies myös suuteli häntä, hiveli takapuolesta ja nuoli kaulasta. Lisäksi mies laittoi takkinsa naisen päälle.

– Miehen toiminta oli todella ahdistavaa, nainen kertoi.


NAINEN joutui lopulta pyytämään apua hätäkeskuksesta. Mies oli vielä paikalla, kun poliisipartio saapui. Poliisit veivät miehen putkaan.

– Oloni on vieläkin järkyttynyt enkä voi uskoa, että koskemattomuuttani näin loukattiin, nainen sanoi kuulustelussa.

24-vuotias mies myönsi suudelleensa naista.

– Sanoin ainakin suomeksi minä rakastan sinua. Olin aika humalassa. Olin juonut melkein puoli pulloa viskiä, mies kertoi poliisille.

Kihlakunnansyyttäjän mukaan mies on tehnyt koskettamalla teon, joka on ollut omiaan loukkaamaan naisen itsemääräämisoikeutta. Syyttäjä viittasi haastehakemuksessa myös rahan tarjoamiseen, seksin ehdottamiseeeen ja rakkauden tunnustamiseen.