torstai 24. syyskuuta 2015

Aamulehti: Tampereen pormestari ehdottaa: Työttömät pitäisi saada avuksi pakolaisten vastaanottoon

Aamulehti: Tampereen pormestari ehdottaa: Työttömät pitäisi saada avuksi pakolaisten vastaanottoon 24.9.2015

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok) toivoo valtiolta pikaisia toimia, jotta työttömiä saataisiin nykyistä joustavammin pestattua auttamaan turvapaikanhakijoiden vastaanotossa.

Ikonen vastasi kuntajohtajille ja kunnanhallitusten puheenjohtajille lähetettyyn Aamulehden kyselyyn turvapaikanhakijoista.

- Tampereen kaupunkiin on tullut tähän mennessä noin 700 henkilöä ja pyrimme vastaamaan hätään mahdollisuuksiemme mukaan. Tilat ja tarvikkeiden ja henkilöstön saatavuus asettavat meille tällä hetkellä kuitenkin erittäin suuria haasteita ja olemme pyytäneet apua naapurikunnilta tilanteesta selviämiseksi, Ikonen vastaa.

Ikosen mukaan turvapaikanhakijoiden vastaanotossa on huutava pula auttavista käsistä. Samaan aikaan kaupungin työttömyys on korkealla.

- Valtiolta toivoisin pikaisia toimia, jotta heidän käsiään saataisiin avuksi tilanteessa uudella joustavammalla tavalla. Olisi win-win-tilanne, kun yhteiskunta voisi samalla tarjota heille tekemisen mahdollisuuksia, Ikonen kirjoittaa vastauksessaan.