tiistai 29. syyskuuta 2015

Iltalehti: Tapaus "pehmolelupakolainen": Kahta epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Iltalehti: Tapaus "pehmolelupakolainen": Kahta epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan 29.9.2015

Poliisin tutkinta Facebook-videosta, jossa mies kehottaa pientä lasta kutsumaan pehmolelua pakolaiseksi ja lyömään sitä, on edennyt.

Poliisilla on kaksi epäiltyä: mies ja videon kuvaaja. Poliisi tutkii tapausta edelleen kiihottamisena kansanryhmää vastaan.

- Epäillyt on kuultu jo viime viikolla. Tutkinta etenee. Tapaus siirtyy syyteharkintaan ja sitä kautta syyttäjälle sekä jopa tuomioistuimelle käräjäoikeuteen, kertoo tutkinnanjohtaja Olavi Saunamäki Iltalehdelle.

Viikko sitten Saunamäki kommentoi Iltalehdelle tapauksen olevan harvinainen. Poliisi itse teki asiasta rikosilmoituksen.

Saunamäki ei tässä vaiheessa kerro tutkinnasta ja epäillyistä sen enempää.

- Video levisi niin laajalle sosiaalisessa mediassa ja se herättää epävarmuutta, kun ulkomaalaisten asiat ovat nyt paljon esillä. Henkilö pitää saada vastuuseen teostaan, ja siksi poliisi on lähtenyt välittömästi liikkeelle tutkinnassa, Saunamäki selvitti Iltalehdelle noin viikko sitten.

Myös Äänekosken sosiaalitoimiston lastensuojeluun tuli videosta paljon ilmoituksia. Videolla esiintyvät henkilöt ovat äänekoskelaisia.