maanantai 28. syyskuuta 2015

Yle: Perussuomalaisten Lapin piiri: Suomi irti Schengenistä, pikakäännytykset käyttöön

Yle: Perussuomalaisten Lapin piiri: Suomi irti Schengenistä, pikakäännytykset käyttöön 28.9.2015

Lapin perussuomalaisten mielestä Suomi ei voi toimia Euroopan yhteisön läpi kulkevien kansainvaellusten loppusijoituskohteena. Piiri vaatii pikakäännytyksiä ja Suomen kansallisten rajatarkastusten palauttamista.

Perussuomalaisten Lapin piiri vaatii Suomen omien kansallisten rajatarkasten palauttamista. Piirin mukaan Suomen tulisi väliaikaisesti irtautua Schengenin sopimuksesta.

Pelkästään taloudellisin perustein saapuvat turvapaikanhakijat pitäisi piirin mielestä poistaa maasta pikakäännytysmenettelyllä.

Lisäksi Lapin perussuomalaiset kritisoivat sisäministeri Petteri Orpon (kok.) toimintaa.

– Suomen sisäministeri on laiminlyönyt velvollisuutensa valvoa ja ohjata rajavartiolaitoksen ja poliisin toimintaa siten, että ulkomaalaislain mukainen ulkomaalaisvalvonta olisi käynnistetty riittävän ajoissa keväällä, kun ensimmäiset merkit tämän kansainvaelluksen eskaloitumisesta olivat havaittavissa, kirjoitetaan piirin kannaotossa.

Perussuomalaisten Lapin piirin mielestä EU:ssa on toimittu Schengenin ja Dublinin sopimusten vastaisesti, koska turvapaikanhakijoita ei ole rekisteröity siinä maassa, mihin he ovat saapuneet ensimmäisenä.

– Muiden EU-maiden toiminta on ollut Schengenin ja Dublinin sopimusten vastaista, koska ne ovat laiminlyöneet velvoitteensa rekisteröidä nämä henkilöt ja vastaanottaa sekä tutkia heidän turvapaikkahakemuksensa, kirjoitetaan kannanotossa.