tiistai 22. syyskuuta 2015

Iltalehti: Sipilä: Suomi ei sulje rajoja

Iltalehti: Sipilä: Suomi ei sulje rajoja 22.9.2015

Päämininisteri Juha Sipilä (kesk) sanoi Berliinissä päättyneessä tiedotustilaisuudessa, että Suomeen tulee yhtä paljon turvapaikanhakijoita kuin Saksaan, jos luvut suhteutetaan maiden kokoon.

Sipilältä kysyttiin tiedotustilaisuudessa, aikooko Suomi sulkea rajojaan pakolaistilanteen takia. Sipilä vakuutti, ettei rajoja suljeta, vaikka ongelmia onkin.

Sipilä sai Saksan liittokansleri Angela Merkelin hymähtämään, kun hän kertoi olevansa ensi kertaa Saksassa muutoin kuin myyntiaikeissa. Sipilä muistutti olevansa entinen IT-alan yrittäjä.

Merkel korosti omissa vastauksissaan, että EU-maiden pitää keskittyä pakolaisongelman ratkaisuun myös lähtijöiden kotimaissa. Merkel sanoi, että aikanaan entisen Jugoslavian alueelta tuli paljon turvapaikanhakijoita, mutta paljon palasikin, kun alueen olot saatiin rauhoitettua.

Merkel painotti myös, että EU:n ulkorajojen valvonta pitää saada toimimaan kunnolla. Liittokanslerin mukaan juuri tällä hetkellä kaikkien EU:n 27 jäsenmaan pitää kantaa vastuu turvapaikanhakijoista.