keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Länsiväylä: Kirkkonummi puuttui asiaan – vastaanottokeskusta laajennetaan luvatta

Länsiväylä: Kirkkonummi puuttui asiaan – vastaanottokeskusta laajennetaan luvatta 28.10.2015

Kirkkonummen rakennusvalvonta on puuttunut Aavarannan vastaanottokeskuksen majoitustilojen laajentamiseen. Kunnan mukaan rakennustöitä on aloitettu ilman lupaa.

Hotellina toimineessa Aavarannan kiinteistössä on ryhdytty muuttamaan entisiä luontosaleja ja toimistotiloja turvapaikanhakijoiden majoituskäyttöön. Lisäksi pihalle on rakennettu ylimääräisiä peseytymistiloja.

Muutostöillä on pyritty palotarkastusraportin mukaan laajentamaan majoituspaikkoja yli sadalla.

Kirkkonummen ympäristö-ja rakennuslautakunta määräsi tiistai-iltana, että majoitustilojen käyttö kahdessa Aavarannan rakennuksessa (Opistorakennus ja Riihi) on lopetettava heti ja kaikki rakennustyöt on keskeytettävä.

Lautakunnan mukaan rakennuksen käyttötarkoituksen muutokseen ja lisärakentamiseen tarvitaan rakennuslupa, jota ei ole haettu.

Aavarannan kiinteistössä on entisten hotellitietojen mukaan runsaat sata huonetta.

Toimintaa pyörittävän SRP:n mukaan tällä hetkellä keskuksessa on majoittuneena 345 turvapaikanhakijaa, joista 20 on lapsia.

Aavarannassa 30.9. tehdyssä palotarkastuksessa kiinteistön omistaja on ilmoittanut, että hotellialueelle kaavaillaan jopa 600 turvapaikanhakijan majoittamista.

Kirkkonummen rakennusvalvonnan kehotus rakennustöiden keskeyttämisestä on annettu Aavaranta Oy:lle.

Yhtiön edustaja Harri Kantola ei suostunut puhelimessa mitenkään kommentoimaan asiaa.

Aavaranta Oy:n edustaja kertoi lähiseudun asukkaille järjestetyssä infossa (LV 7.10.), että entisiä kokoustiloja muutetaan väliseinillä majoitustiloiksi ja pihalle rakennetaan ylimääräiset suihkutilat, joihin vesi pumpataan Vitträskin järvestä ja jätevesi viedään tankkiautolla pois.