maanantai 26. lokakuuta 2015

Keskisuomalainen: Poliitikko teki rikosilmoituksen Maahanmuuttovirastoa ja SPR:ää vastaan

Keskisuomalainen: Poliitikko teki rikosilmoituksen Maahanmuuttovirastoa ja SPR:ää vastaan 26.10.2015

Korpikirjaston isäntä, Keuruun kaupunginvaltuuston jäsen Ilari Kotimäki (hyvä veli -ryhmä) on tehnyt Helsingin poliisilaitokselle rikosilmoituksen Maahanmuuttovirastoa ja SPR:ää vastaan.

Kotimäki toteaa, että Keuruun kaupunki on ilmoittanut Maahanmuuttovirastolle vaativansa Keuruun entisen varuskunnan majoitustilojen luvittamista, ennen kuin turvapaikanhakijoiden hätämajoitustoiminta voidaan siellä aloittaa.

"Vaatimukseen ei ole reagoitu eikä edes vastattu millään lailla. Ylijohtaja Jaana Vuorio ylitti antamallaan päätöksellä toimivaltuutensa, käveli Keuruun kaupungin ja sen rakennusvalvontaviranomaisen yli loukaten ilman laillista perustelua kunnallista itsemääräämisoikeutta, rikkoen myös muita lakeja. Maahanmuuttoviraston 13.10.2015 päätöstä ei ole perusteltu, niin kuin hallintolain 45. pykälä edellyttää. Migrin päätöksen ei voida katsoa syntyneen vahingossa."

Kotimäki tarkoittaa Vuorion Keuruun kaupungille lähettämää kirjettä. Siinä Vuorio viittaa ympäristöministeriön ja Kuntaliiton allekirjoittamaan, rakennusvalvontaviranomaisille osoitettuun kannanottoon, jonka hän toteaa mahdollistavan Maahanmuuttoviraston etenemisen hätämajoitusasiassa Keuruulla.

Maahanmuuttoviraston ja SPR:n toiminnalle on Kotimäen mukaan tunnusomaista tiettyjen piirien suosiminen. "Rahaa jaetaan ja rahalla pelataan, ilman sen suurempaa valvontaa. Tämän vuoksi tämä rikosilmoitus toimitetaan samalla tiedoksi Valtiontalouden tarkastusvirastolle toimenpiteitä varten. Toisaalta SPR toiminnallaan ja lehdistölle antamillaan lausunnoilla on ollut synnyttämässä juuri sitä vihapuhetta, mitä pyrkii ehkäisemään."