keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Yle: Kansanedustaja majoittaisi turvapaikanhakijat armeijan telttoihin: "Ei populismia"

Yle: Kansanedustaja majoittaisi turvapaikanhakijat armeijan telttoihin: "Ei populismia" 21.10.2015

Kansanedustaja Ari Jalonen (ps.) vaatii turvapaikanhakijoiden majoittamista armeijan puolijoukkuetelttoihin. Hän on jättänyt asiasta ministerille kirjallisen kysymyksen.

– Helpoimmat majoitustilat on jo löydetty. Porissakin on tyhjennetty vanhainkotia, että saadaan majoituspaikkaa. Majoittaminen telttoihin vähentäisi Suomelle aiheutuvia kustannuksia mutta olisi hädänalaiselle ja esimerkiksi sotaa paenneelle henkilölle turvallinen majoitus, Jalonen sanoo.
"Viesti turvapaikanhakijoille"

Porilaiskansanedustaja Ari Jalonen haluaa antaa turvapaikanhakijoille viestin, että olosuhteet Suomessa eivät turvapaikkaratkaisua odotettaessa ole "luksushotellitasoa".

– Meillä ei ole varaa tähän hallitsemattomaan maahanmuuttoon. On todennäköistä, että suurin osa tulijoista on parempien elinolosuhteiden perässä, Jalonen sanoo.

Kansanedustaja Ari Jalonen kiistää, että kyse olisi populismista tai pyrkimyksestä kalastella ääniä turvapaikanhakijoiden kustannuksella.

– Ei eduskunnassa kuulu lähteä leikkimään minkään asian kanssa, Jalonen sanoo.

Jalonen on valittu eduskuntaan Satakunnan vaalipiiristä, ja myös vaalipiirin toinen perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari on esittänyt tiukkoja kannanottoja turvapaikanhakijatilanteesta.