tiistai 17. syyskuuta 2013

Yle: Turun Islamkeskus on ollut ilkivallan kohteena kymmeniä kertoja

Yle: Turun Islamkeskus on ollut ilkivallan kohteena kymmeniä kertoja 17.9.2013

Turun Islamkeskuksen irtaimisto tuhottiin viime viikonvaihteessa. Osa pyhistä kirjoista on revitty. Islamilaisen seurakunnan jäsenet ovat tehneet asiasta poliisille rikosilmoituksen. Turun Islamkeskuksessa käy aktiivisesti noin 200 jäsentä.

Turun Islamkeskus on toiminut Turun Härkämäessä jo yli 20 vuotta. Toiminta ja tilat ovat joutuneet kuitenkin aika ajoi ilkivallan kohteeksi. Viime viikonlopun tuhotyö oli tähänastisista kaikkein pahin.

- Lauantaiaamuna tuotiin lapset tänne opiskelemaan arabian kieltä ja uskontoa. Tämä oli kauheassa kunnossa. Olimme todella yllättyneitä tästä kauhistuttavasta näystä. Lapset järkyttyivät ja kaikki vanhemmat myös, kertoo Yasir Abdulkarim.

- Tänne oli seiniin kirjoitettu lauseita suomeksi ja englanniksi. Ei täällä voi pitää enää lapsia, kun rivoja sanoja on seinillä.

Viikonlopun ilkivallasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.

"Eniten loukkaa pyhien kirjojen repiminen"

Turun Islamkeskuksen huonekaluja on rikottu, ja lattialle on ripoteltu suolaa ja jauhoja. Osa pyhistä kirjoista on revitty.

- Kun pyhä kirja revitään, niin se tuntuu syvältä loukkaukselta, Adbulkarim sanoo surullisena.

- Se on todella iso asia. Pyhä kirja on aina pyhä kirja.

Turun Islamkeskus palvelee noin 200 jäsentä. Moni asia menee nyt uusiksi, sillä kokoontumispaikan kunnostus kestää.

- Toivomme että Suomessa ryhdyttäisiin toimenpiteisiin, sillä tämä on tärkeä lasten koulu ja kerho. Lasten on parempi olla täällä kuin pihalla.

Tiloja ei vielä voida ryhtyä siisitimään, sillä rikostutkinta on kesken.

Islamkeskus on 20-vuotisen toimintansa aikana joutunut jo usein aiemminkin ilkivallan kohteeksi. Suurimmaksi osaksi toiminta on kuitenkin aina jatkunut rauhallisissa tunnelmissa.

- Nyt pelkäämme kaikki, Adbulkarim sanoo.

- Meillä ei ole mitään tiloja, missä voisimme kokoontua. Mutta onneksi meillä on hyvät välit Turun kaupunkiin. Sieltä tullaan pian arvioimaan tilannetta ja sitten katsotaan, mitä voitaisiin tehdä.