tiistai 6. lokakuuta 2015

HS: Perussuomalaisten Tynkkynen saa tukea Helsingin piiriltä: Turvapaikanhakijoita ei pidä päästää Ruotsista Suomeen

Helsingin Sanomat: Perussuomalaisten Tynkkynen saa tukea Helsingin piiriltä: Turvapaikanhakijoita ei pidä päästää Ruotsista Suomeen 6.10.2015

Perussuomalaisten Helsingin piiri toimitti tiistaiaamuna julkisuuteen tiedotteen, jossa piiri vaatii nykyistä tehokkaampia toimia pakolaisvirran pysähdyttämiseksi. Helsingin Perussuomalaiset vaativat varsinkin Ruotsin rajalle tiukennuksia, jotta pakolaiset pysyisivät Ruotsin puolella.

"Ruotsi on turvallinen maa, josta käsin kenelläkään ei ole perusteltua tarvetta hakea turvapaikkaa Suomesta", perussuomalaiset sanovat tiedotteessa. Tiedotteen on allekirjoittanut Helsingin piirin puheenjohtaja Nuutti Hyttinen.

Perussuomalaisten Helsingin piirin mukaan Suomi voisi perustellusti käsitellä kaikkien Ruotsista tulevien, turvapaikkaa hakevien hakemukset odottaessa rajalla ja olla päästämättä heitä Suomeen. Hakemukset tulisi perussuomalaisten mielestä hylätä perusteettomina, koska Ruotsissa oleskeleva henkilö ei tarvitse turvaa Suomesta.

Hakijoita ei tulisi ottaa Suomeen vuosia kestävää muutoksenhakuprosessia odottamaan, vaan muutoksenhaun tulisi tapahtua Suomen rajojen ulkopuolelta ja hakijoiden omalla kustannuksella, tiedotteessa sanotaan.

Perussuomalaisten Helsingin piiri pitää nykyistä turvapaikanhakijapolitiikkaa hallitusohjelman vastaisena.

Perussuomalaisissa on ollut viime päivinä sisäistä kuohuntaa. Puolueen kolmas varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on asettunut avoimesti puoluejohtoa vastaan. Hän on arvostellut muun muassa puolueen maahanmuuttopolitiikkaa ja vaatinut Ruotsin rajan sulkemista turvapaikanhakijoilta.

"Perussuomalaisten Helsingin piiri vaatii, että hallitus noudattaa omaa ohjelmaansa ja ryhtyy kaikkiin tarvittaviin toimenpiteisiin, jotta tilanne saadaan hallintaan, vaikka se tarkoittaisi rajojen sulkemista tai jonkin tulkinnan mukaan kansainvälisistä sopimuksista poikkeamista", Helsingin piiri sanoo tiedotteessaan.

Suomen valtion ensisijainen tehtävä on perussuomalaisten Helsingin piirin mielestä huolehtia omista kansalaisistaan ja heidän turvallisuudestaan.

"Suomen valtiolla ei ole lähtökohtaisesti velvollisuutta tarjota sosiaaliturvaa toisten maiden kansalaisille, eikä näillä ole subjektiivista oikeutta päästä Suomen sosiaaliturvan piiriin. Suomi voi itse valita, millaista tukea se haluaa tarjota EU-maiden ulkopuolisille kansalaisille. Tällä hetkellä valittu politiikka on tarjota Euroopan avokätisimpiin kuuluvat etuudet, mikä houkuttelee tänne ahnaimmat hakijat", Helsingin perussuomalaiset sanovat.

"Ei ole moraalisesti oikein, että omalta kansalta leikataan samanaikaisesti, kun muualta tulijoille on piikki auki."

Piirijärjestö tuomitsee myös yksityisten yritysten perustamat vastaanottokeskukset, joita se pitää rahastuksena.