tiistai 13. heinäkuuta 2010

YLE: Valtuutettu käräjille kiihotuksesta

YLE Lahti: Valtuutettu käräjille kiihotuksesta 13.7.2010

Taustaa:
James Hirvisaari: Kikkarapäälle kuonoon (blogi) 4.2.2010
Uusi Suomi: Rasistinen hyökkäys metrossa: Uhri pakeni raiteille 1.2.2010

Perussuomalaisten asikkalalainen kunnanvaltuutettu James Hirvisaari joutuu käräjille sananvapausrikoksesta. Hirvisaarta syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Syytemääräyksen asiassa antoi apulaisvaltakunnansyyttäjä, joka katsoo James Hirvisaaren helmikuisen blogikirjoituksen sisältäneen syrjivän ja vahvasti yleistävän väitteen erään kansanryhmän taipumuksesta väkivaltaisuuteen ja muuhun rikollisuuteen.

Asia tulee esille Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa syyskuun lopulla. Lahden Radio ei tavoittanut James Hirvisaarta puhelimella.

______________________________________________


Helsingin Sanomat/STT: Yle: Perussuomalaisten valtuutettu sai syytteen blogikirjoituksesta

Perussuomalaisten asikkalalaisvaltuutettu James Hirvisaari joutuu käräjille epäiltynä sananvapausrikoksesta. Ylen Lahden radion mukaan valtuutettua syytetään kiihotuksesta kansanryhmää vastaan.

Uutisen mukaan apulaisvaltakunnansyyttäjä katsoo, että Hirvisaaren blogikirjoitus sisälsi syrjivän ja vahvasti yleistävän väitteen yhden kansanryhmän taipumuksista väkivaltaisuuteen ja muuhun rikollisuuteen.

Hirvisaaren blogikirjoitus julkaistiin helmikuussa Uuden Suomen nettisivustolla. Päijät-Hämeen käräjäoikeus alkaa käsitellä juttua syyskuussa.

Uuden Suomen päätoimittajan Markku Huuskon mukaan Hirvisaaren kirjoitus poistettiin blogipalvelusta sen jälkeen, kun tieto syytteestä tuli. Kyse on ensimmäisestä kerrasta, kun blogipalvelun kirjoittajaa syytetään rikoksesta.

Kirjoituskieltoon Hirvisaari ei joudu. Palvelun sääntöjen mukaan hyllytys tulee kolmesta poistetusta kirjoituksesta.

Uuden Suomen blogipalvelussa käydään vilkasta ja aika ajoin kärjekästäkin poliittista mielipiteenvaihtoa. Palveluun on rekisteröity yli 1 800 blogia, ja vilkkaimpina päivinä kirjoituksia voi tulla yli sata.

Uusi Suomi poistaa palvelustaan kuukausittain muutamia kirjoituksia ja kommentteja.

Huusko pitää periaatteessa hyvänä, että blogikirjoittamiseen haetaan rajoja myös oikeudessa.

"Nämä ovat usein tulkinnanvaraisia tapauksia. Toisessa päässä painaa sananvapaus ja toisessa päässä se, ettei ketään loukata", Huusko sanoo.

Uusi Suomi velvoittaa kirjoittajia noudattamaan palvelun sääntöjä, joiden mukaan kirjoittaja vastaa blogin sisällöstä itse.

Uutta Suomea ei epäillä tapauksessa rikoksesta.

_______________________________________________

James Hirvisaari: Kikkarapäälle kuonoon (blogi) 4.2.2010

Taannoin tapahtui Helsingissä rasistinen rikos. Uskoakseni se on ollut harvinainen yksittäistapaus. Tosin jos kaljupää antaa kikkarapäälle kuonoon, se ei ole välttämättä rasismia vaan kollien ikiaikaista umpiluukulttuuria. Ja jos kyseessä on jälleen ollut esimerkiksi tyypillinen naistenahdistelutapaus, ehkä kikkarapää sietikin saada läksytyksen?

Valitettavasti hillittömän muslimimaahanmuuton myötä Suomessakin tulee olemaan lisääntyvässä määrin myös ihka aitoa rasismia, joka kohdistuu varsinkin juutalaisiin mutta myös kantaväestöön ja muihin etnisiin ryhmiin. Ja kaupan päälle syrjintää, sietämätöntä ylimielisyyttä ja huonoa käytöstä, vihaa, naisten alistamista, lasten silpomista, seksuaalista häiriköintiä ja vähemmistöjen vainoa, mellakointia, lippujen polttelua, älämölöä, huumeita, ryöstelyä, raiskausrikoksia, pedofiliaa, polygamiaa, lapsiavioliittoja, häpeäväkivaltaa, rituaaliteurastuksia, ruoskimisrangaistuksia, kivityksiä ynnä muita läpeensä inhottavia ja umpikieroutuneita tapoja ja ilmiöitä. Lopulta jopa itsemurhapommituksia ja terrorismia. Siis jos emme tanssi tasan tarkkaan heidän pillinsä mukaan.

Väkivalta on kieli, jota ei sivistyneessä maailmassa hyväksytä. Sen sijaan islamissa vihan ja väkivallan kulttuuri on sisäänrakennettuna ja jatkuvasti voimassa pyhän sodan käsitteenä. Niiden yhteensovittaminen on mahdotonta, kokeilu loppukoon.

James Hirvisaari
Asikkala

_____________________________________________

Uusi Suomi: Rasistinen hyökkäys metrossa: Uhri pakeni raiteille

23-vuotias tummaihoinen mies joutui rasistisen hyökkäyksen kohteeksi lauantaina kello yhdeksän aikaan. Välikohtauksen vuoksi metroliikenne jouduttiin pysäyttämään hetkeksi Herttoniemen ja Siilitien asemien välillä, kertoo Helsingin Uutiset.

Poliisin mukaan tilanne sai alkunsa, kun kaksi miestä ja yksi nainen ryhtyivät solvaamaan uhria. Pian seurueeseen kuulunut 21-vuotias pilottitakkinen mies alkoi lyödä uhria kasvoihin. Uhri yritti paeta metrosta Herttoniemen kohdalla, mutta kolmikko esti häntä.

Uhri pääsi pakenemaan seuraavalla asemalla ja hän lähti juoksemaan metrokiskoille kaksi miestä perässään. Lopulta hyökkääjät pakenivat paikalta ennen poliisin saapumista. 21-vuotiaan pahoinpitelijän henkilöllisyys on poliisin tiedossa.