torstai 22. syyskuuta 2011

Ilta-Sanomat: Halla-aho virolaismedialle: "Suomi hysteriassa - tilanne pahempi kuin Neuvostoaikana"

Ilta-Sanomat: Halla-aho virolaismedialle: "Suomi hysteriassa - tilanne pahempi kuin Neuvostoaikana" 22.9.2011
DELFI: Skandaalne põlissoomlane: eestlased on Soomes nähtamatu vähemus (video)

Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho moittii virolaisen Delfi-portaaliin haastattelussa Suomen ilmapiiriä huonommaksi kuin Neuvostoliiton aikana.

Halla-aho kommentoi Delfi-portaalin haastattelussa Suomen sananvapauden kehitystä.

– Se on mielestäni kehittymässä huonompaan suuntaan. Suomellahan on pitkä historia vastuullisen sananvapauden tukijana. Neuvostoaikana meillä oli paljon tabuja, joista ei sopinut puhua. Maahanmuuton ympärille rakentunut hysteerinen ilmapiiri on mielestäni huomattavasti pahempi kuin Neuvostoliiton ympärille rakentunut hiljaisuus ja hyssyttelyn kulttuuri.

– Ketään ei vedetty 70- ja 80-luvulla oikeuteen Neuvostoliiton arvostelusta. Me olemme seuraamassa sitä kehitystä, joka on nähty monissa naapurimaissa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa, joissa kuvitellaan, että rajoittamalla ihmisten ilmaisua tiettyyn suuntaan voidaan muokata asenteita tiettyyn suuntaan. Todennäköinen tulos on täysin päinvastainen.

Halla-ahoa harmittaa, että hän tarjosi medialle helpon tarttumispinnan Facebookiin kirjoittamillaan panssarivaunukommenteillaan.

- Kenen tahansa muun suusta tulleena tämä ei olisi aihettanut minkäänlaista kohua. Suomessa on melkoinen hysteria tällä hetkellä päällä sekä minun suhteeni että laajemminkin perussuomalaisten suhteen. Tein sen virheen että tarjosin helpon koukun medialle ja kilpaileville puolueille.