keskiviikko 21. syyskuuta 2011

YLE: Satakunta jumbosijoilla pakolaisten vastaanotossa

YLE Uutiset: Satakunta jumbosijoilla pakolaisten vastaanotossa 21.9.2011

Satakuntalaiset kunnat ottavat edelleen erittäin nihkeästi vastaan pakolaisia. SPR:n Satakunnan piirin hallinnoima Spirit-kampanja pyrkii vaikuttamaan asiassa kuntien päättäjiin asenneilmapiirin parantamiseksi. Tehtävä on haastava, sillä koko 2000-luvun Satakunta on paininut omassa jumboluokassaan Etelä-Pohjanmaan kanssa.

SPR:n Satakunnan piirin hallinnoiman Spririt-hankkeen koordinaattori Hanna Holm sanoo tilastojen kertovan vääjäämätöntä kieltään. Kun esimerkiksi Pirkanmaan kunnat ovat ottaneet vastaan viimeisen kymmenen vuoden aikana lähes 1700 pakolaista, vastaava luku Satakunnassa on vain 115. Vielä huonompaan tulokseen ylsi vain Etelä-Pohjanmaa. Vastaavasti Pohjanmaan kunnat vastaanottivat samana aikana yli 2000 pakolaista. Uusimaa painii omassa luokassaan. Uudenmaan kunnat sijoittivat pakolaisia 2000-luvulla yhteensä 5399.

Tämän vuoden lopussa päättyvän Spirit-hankkeen tavoitteena on paitsi asenneilmapiiriin vaikuttaminen myös pakolaisten kotoutuksen tukeminen. SPR:n Satakunnan piirin hallinnoimaa hanketta toteutetaan myös Varsinais-Suomessa ja Hämeessä.